Go Back
+ servings
Udskriv

Salat af spæde skud og røde ris

En skøn og lækker salat af nye salatblade og spæde spinat blandet med røde ris, og et godt drys fetaost på toppen gør den perfekt til kylling eller lam.
Ret Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Salat, Røde ris, Salatskud
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 32 minutter
Samlet tid 42 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 dl. kogte røde vilde ris kog dem som anvist på pakken
  • 1 bakke feldsalat
  • ½ bakke spæde spinatblade
  • 1 gul peber
  • 100 g. fetaost
  • Ovnbagte tomater
  • Syltede rødløg
  • Olivenolie af en god type
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

  • Kog risene som anvist på bakken og køl dem ned. Dette kan gøres dagen før, eller man kan bruge rester af røde ris.
  • Skyl feldsalaten og de spæde spinatblade.
  • Del peberfrugten, fjern kernerne og skær den i mindre tern.
  • Skær fetaosten i små tern.
  • Placer risene i bunden af et fad og bland den gule peber i det.
  • Bland dernæst feldsalat og spæde spinatblade rundt, og kom et par spsk. olivenolie i.
  • Kom til sidst fetaost, ovnbagte cherrytomater og syltede rødløg ovenpå og drys med salt og peber.

Noter

Jeg har i opskriften valgt, at bruge syltede rødløg, hvilket man kan udelade. Dog tager det ikke lang tid, at sylte et par rødløg, som allerede kan bruges næste dag.