Go Back
+ servings
Udskriv

Pasta med laks - Fettuccine al Salmone

Pasta med Laks eller Fettuccine al Salmone er en super hurtig, nem og virkelig lækker pasta ret, som smager utrolig godt. En skøn hverdagsret.
Ret Hovedret, pasta, fisk, pasta
Køkken Italiensk
Keyword Laks, Fettuccine, Pasta
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 600 g. frisk laks evt. rester eller laksehaler
  • 1½ - 2 dl. fløde
  • 10 små cherry tomater
  • 1 squash
  • 1 lille broccoli
  • 2 spsk. fint hakket purløg
  • Revet citron fra en citron
  • Saften fra en citron
  • Salt og peber
  • 500 g. fettuccine pasta koges som anvist på pakken

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen eller bed din fiskehandler om det.
  • Skær laksen ud i mindre stykker.
  • Skyl grøntsagerne og tør dem.
  • Skær squashen i mindre mundrette tern.
  • Del cherry tomaterne.
  • Broccolien skæres ud i små buketter. Kom dem i en skål og blancher dem med kogende vand i 15 sekunder, hvorefter vandet hældes fra og de overhældes med koldt vand. Dette er for, at de får en flot grøn farve.
  • Kom rigeligt med vand i en gryde, som varmes op, hvori fettuccinen koges i, som anvist på pakken.
  • Varm en dyb pande op med olivenolie i ved høj middelvarme.
  • Kom squash på panden og lad dem få lidt farve, hvorefter tomaterne tilsættes som varmes indtil de falder lidt sammen.
  • Tilsæt laksestykkerne, som vendes rundt i et par minutter, hvorefter fløden og citronskallen hældes i.
  • Lad fløden varme op til under kogepunktet, hvorefter broccoli buketterne kommes i, retten smages til med citronsaft, salt og peber.
  • Ved anretning drysses retten med frisk hakket purløg.

Noter

Server evt. lidt godt brød, og en tomatsalat til.