Go Back
+ servings
Spansk tapas bord
Udskriv

Små krydrede kødboller i tomatsauce

Små spanske krydrede kødboller er en perfekt spansk tapas ret, som kan serveres lun eller varm. De smager vanvittig godt, og er nemme at lave.
Ret Appetizer, Forret, Hovedret, Lammekød, Sauce, Tilbehør
Køkken Spansk
Keyword Kødboller, Spansk, Tapas, Krydderboller.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g. hakket lammekød oksekød eller svinekød
  • 1 stk. rødløg
  • 1 æg sammenpisket
  • 2 spsk. pankorasp eller almindeligt
  • 3 tsk. frisk citronsaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. cayennepeber eller chilipeber
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 2 - 3 stk. røde peberfrugter
  • 500 g. tomater af en god og smagfuld kvalitet
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. sherryeddike kan erstattes af balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kødboller

  • Hak rødløget fint, og varm en pande op ved middelvarme med lidt olivenolie på.
  • Svits løget i olien i ca. 5 minutter og indtil det er klart, men ikke karameliseret.
  • Hæld løgene op på en tallerken, og lad dem køle lidt ned.
  • Bland lammekød, løg, sammenpisket æg, spidskommen, paprika, citronsaft, pankorasp, cayennepeber og salt og peber.
  • Ælt det hele godt sammen, og lad det stå i 20 minutter så det samler sig.
  • Form farsen til små kødboller af ca. 2 cm i diameter. Det er nemmest ved, at bruge hænderne som er vædet med vand.
  • Opvarm en pande med lidt olie, hvori kødbollerne steges ved høj varme i ca. 5 minutter. Husk at vende dem undervejs. Kødbollerne skal være sprøde udvendig men rosa indvendig.
  • Hvis ikke alle kødboller kan være på panden kan de steges i hold, og når første hold er stegt kan de kommes i ovnen ved lav varme ca. 75 grader indtil de alle er klar til servering.
  • I mellem tiden opvarmes den lækre tomatsauce som kødbollerne skal serveres sammen med.

Tomatsauce

  • Del peberfrugterne, og fjern kernerne. Skær dem dernæst ud i mindre tern.
  • Skær skalotteløgene i små tern, og gør det samme med hvidløgsfedene.
  • Opvarm en gryde med olivenolie i ved middelvarme.
  • Kom peberfrugter, skalotteløg og hvidløg i en gryde, og lad det små simre i 10 minutter indtil peberfrugterne er møre.
  • I mellem tiden skæres tomaterne i tern, hvorefter de kommes i gryden når peberfrugterne er møre.
  • Tilsæt yderlig spidskommen og appelsinsaft.
  • Lad det koge op, og skru dernæst ned til minimum. Lad det hele simre uden låg i ca. 40 – 50 minutter eller indtil saucen er tyknet.
  • Blend dernæst det hele og kom det igennem en sigte for, at fjerne tomatkernerne.
  • Smag saucen til med salt, peber og sherryeddike.

Noter

Kødbollerne kan man uden problemer tilberede i forvejen, og inden servering lune op igen ved svag varme i ovnen, så de ikke tørre ud.