Go Back
+ servings
Udskriv

Paella Mixta

Paella er ikke svært, at tilberede og her er en af de bedste opskrifter til den, som vil imponere ens gæster.
Ret Hovedret, Fisk, Skaldyr, Fjerkræ, Ris
Køkken Spansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Equipment

  • Paella Pande

Ingredienser

  • 400 g. Aborio eller risotto ris
  • 7 - 9 dl. varm fiskefond
  • 3 dl. varm jomfruhummerfond
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 kg. blåmuslinger
  • 3 dl. rejer
  • 6 hele 8 armede blæksprutter
  • 2 - 3 dl. jomfruhummerhaler
  • 4 hele jomfruhummere
  • 150 - 200 g. multe eller anden fisk med fast kød skåret i tern
  • 1 chorizo pølse
  • 1 kyllingebryst
  • 2 løg i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 4 hele friske tomater
  • 2 snack peber i tern
  • 2 dl. frosne eller friske ærter
  • 1 - 2 spsk røget paprika
  • ½ tsk. safran
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Del og fjern kernerne fra pebersnackene, som skær i tern.
  • Løg og hvidløgs fedene pilles og skæres ligeledes i tern.
  • Tomaterne skæres i mindre dele.
  • Blæksprutterne renses og skæres ud i ringe og armene skæres i mindre stykker.
  • Kyllingebrystet skæres også ud i større tern og chorizopølsen skæres i skiver. Jomfruhummerhalerne pilles og tarmen fjernes. De hele jomfruhummere halveres (de kan også tilberedes hele og derefter halveres).
  • Rens muslingerne i koldt vand, fjern skægget det løse der sidder i kanten. De muslinger der ikke lukker sig, når der bankes på dem kasseres.
  • Opløs safranen i varmt vand, som blandes sammen med lidt varmt vand, så trådene opløses.
  • Kom olie i panden ved middel varme. Tilsæt chorizopølserne, som steges sprøde i ca. 1 - 2 minutter. Tag pølsen op.
  • Steg derefter kyllingestykkerne sprøde, som også tages op af panden.
  • Opvarm mere olie i panden og tilsæt løg, hvidløg og pebersnack, som sauteres let indtil de er klare men ikke karameliserede.
  • Tilsæt risene, som får lov at suge noget af olien til sig. Når risene er lidt glasklare hældes hvidvin og paprika i. Lad det småsimre i ca. 5 minutter ved svag varme, hvorefter tomaterne tilsættes.
  • Hæld nu fonden og den opløste safran ved. Dæmp varmen, og lad retten småsimre i 10 - 15 minutter, hvor der ikke røres i panden.
  • Læg rejer, muslinger, jomfruhummerhaler, fiskestykker, blæksprutter og de hele jomfruhummere ovenpå risene.
  • Læg et låg på og lad det hele simre i ca. 5 - 10 minutter indtil alle muslingerne har åbnet sig.
  • Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig.

Noter

Har man ikke en ægte paella pande kan man godt bruge en stor almindelig pande.