Go Back
+ servings
Udskriv

Moules Marinières

Moules Marinières er en vidunderlig ret, som er fantastisk nem at tilberede. Desuden koster den ikke en formue.
Ret Fisk, Skaldyr, Hovedret, Forret
Køkken Fransk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2

Ingredienser

  • 1 -1½ kg. friske blåmuslinger
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 1 - 2 fint hakket fed hvidløg
  • 1 Fint hakket gulerod
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 garni frisk timian
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Først skylles alle blåmuslingerne grundigt og evt. skæg fjernes, det som sidder i kanten af muslingerne. De muslinger som ikke er lukket bankes let på en kant eller noget hårdt. Såfremt de ikke lukker sig kasseres de, da de er døde og uspiselige.
  • Vend grøntsagerne kort i olien, de må ikke tage farve.
  • Kom hvidvinen i, når den koger kommes muslinger og timian i. Nu skal der låg på og lad muslingerne dampe i 5 minutter.
  • Ryst gryden lidt inden de serveres i dybe skåle.
  • Drys den hakkede persille over eller over muslingerne og server med godt brød til.

Noter

Evt. frisk hakket persille til, at drysse over retten når den serveres
Godt brød, eller pommes frites og hjemmelavet mayonnaise.