Go Back
+ servings
Udskriv

Vitello Tonnato Opskrift på smagen af Italiensk sommer

Vitello Tonnato er en meget lækker Italiensk ret, der oser af forår og sommer. Retten består af kalvekød skåret i tynde skiver med en tunsauce.
Ret Forret, Fisk, Kalvekød, Opskrift, Appetizer
Køkken Italiensk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Blender

Ingredienser

Kalvekødet

  • 400 g Lårtunge mørbrad, filet eller inderlår
  • 1 hakket løg
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 gulerod i tern
  • Skallen fra en citron
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist oregano
  • 2 dl. tør hvidvin
  • Salt og peber

Tunsauce

  • 1 - 2 dåser tun
  • Saften fra 1- 2 citroner
  • 3 ansjoser
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. god Dijonsennep
  • 2 tsk. sherry- eller hvidvinseddike
  • ca. 2 - 3 dl. olivenolie
  • ½ dl kapers

Sådan gør du

Kalvekødet

  • Kødet brunes på alle sider i en gryde eller sauté pande.
  • Kom krydderurter, løg, hvidløg ved og lad det sauterer kort.
  • Hæld vinen ved, og reducer den.
  • Hæld dernæst 2 - 3 dl. vand ved og lad det tilberede færdig uden låg.
  • Når kødet har nået den ønskede kernetemperatur på ca. 56 - 58 grader for rosa tages det af og køles af.
  • Kog væden yderligere ned til et par spiskeskefulde.

Tunsaucen

  • Temperer ingredienserne til saucen ved, at tage dem ud af køleskabet i god tid.
  • Hæld æggeblommer, dijonsennep, sherryeddike, ansjoser, saften fra 1 citron og tun i en foodprocessor (en blender kan evt. bruges i stedet for).
  • Kør det mens man langsomt tilsætter olien indtil konsistensen er en tyk mayonnaise.
  • Tilsæt til sidst lidt af stegeskyen, men pas på at saucen ikke bliver for tynd.
  • Hæld evt. lidt mere olie i såfremt konsistensen skal være tykkere.

Noter

Anret ved, at skære kødet i meget tynde skiver, som lægges på en tallerken. Smør lidt tunsauce udover noget af kødet. Dekorer med kapers, krydderurter eller andet. Server sammen med brød til.