Go Back
+ servings
Udskriv

Fermenteret Havtorn Honning

Honning med havtorn giver en fantastisk smag til rigtig mange ting, som f.eks. jordbær eller andre bær med fløde over.
Ret Fermentering, Konservering, Dessert, Tilbehør, Saucer
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 9 dele honning
  • 1 del vand
  • 1/3 havtorn

Sådan gør du

  • Kom honning og vand i en gryde, som ved middel svag varme varmes op til lige under kogepunktet. Brug evt. et termometer, så det ikke koger.
  • Tag dernæst gryden af og lad det køle ned indtil honningen er lun.
  • Skyl et glas med låg eller patentglas i skoldende vand.
  • Skyl havtornene og hæld dem i glasset, som skal fyldes 1/3 med dem.
  • Hæld honningen over, sæt lå på og stil det i et mørkt skab.
  • Lad det stå i mindst 2 uger før man tager hul på det.
  • Da honning næsten er livstids holdbart kan denne fermentering holde sig i det uendelige, såfremt glasset var gjort rent.

Noter

Brug honningen til, at hælde over bær, morgenmad som youghurt, grød, i dej til brød, til marinader. Man får en skøn sødme honningen og syrlighed fra havtornene.