Go Back
+ servings
Udskriv

Nyretapper på kålrabi

Nyretappere er noget af det bedste oksekød man kan få. Det er fantastisk mørt og smagfuldt.
Ret Hovedret, Oksekød, Saucer, Grøntsager, Tilbehør, Opskrift
Køkken Dansk/Fransk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Nyretapper

Ovnbagte cherrytomater

  • 100 g. små smagfulde tomater
  • Honning
  • Tørret timian
  • Olivenolie

Kalvesauce

  • 1 dl. portvin
  • 2 dl. rødvin
  • 3 dl. kalvefond
  • 1 tsk. honning
  • Buket af timian
  • 50 g. smør

Sådan gør du

Kalvesauce

  • Hæld portvin og rødvin i en gryde sammen med timian og kog det ned til 1/3, hvorefter honning og kalvefonden tilsættes.
  • Kog det yderligere ned til en 1/3 del.
  • Si saucen og smag til med salt og peber.
  • Monter saucen med smørret, som tilsættes koldt i små stykker, mens der langsomt piskes.

Ovnbagt cherrytomater

  • Halver tomaterne og hæld en smule olivenolie, honning over dem og drys dem efterfølgende med timian og salt.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30 - 40 minutter. Husk, at holde øje med dem, så de ikke bliver brankede.

Blancheret kålrabi strimler

  • Skræl og del kålbabien i fire aflange dele, hvis den er meget stor.
  • Brug enten en julienneskræller eller en spiralizer el.lign. til, at lave lange tynder strimler af kålrabien.
  • Blancher den strimlede kålrabi i kogende vand tilsat en klat smør i 5 minutter.
  • Si kålrabien og hold den lun.

Nyretapper

  • Soigner nyretappen for sener og fedt.
  • Drys den med salt et par timer i forvejen.
  • 45 minutter inden tilberedning tages den ud af køleskabet for, at den ikke koger i stedet for, at stege.
  • Opvarm en pande til meget høj varme med olivenolie i.
  • Kom lidt olie på panden, og et par spsk. smør og steg nyretappen på alle sider i maks. 5 minutter.
  • Tag den af og lad den hvile i 5 minutter, hvorefter den skæres ud i skiver af 1 cm.

Noter

Anretning: Anret ved, at komme de strimlede kålrabi midt på en tallerken, hvor den udskårne nyretap lægges på. Hæld lidt sauce og kapers ovenpå og dekorer med cherrytomater og syltede rødløg rundt om.