Go Back
+ servings
Udskriv

Ovnbagte tomater perfekt tilbehør

Ovnbagte tomater er utroligt lækkert som perfekt tilbehør der passer til nærmest alt, lige fra kalve- og oksekød til kylling og lam. Brug dem også i salater.
Ret Opskrift, grøntsager, tilbehør, konservering
Køkken Dansk
Keyword Tomater, Ovnbagt,
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 300 - 400 g. små tomater
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 1 spsk. Honning
  • 1 - 2 spsk. Frisk eller tørret timian
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne, som deles på langs.
  • Placer dem i et ildfast fad med et stykke bagepapir i bunden.
  • Pisk æbleeddike, honning og olivenolie sammen.
  • Smør alle de halverede tomater med dressingen.
  • Drys dem med timian, salt og peber.
  • Bag dem i ovnen ved 160 grader uden varmluft i ca. 45 – 60, eller indtil de er faldet halvt sammen.
  • Tag dem ud af ovnen.

Noter

Man kan enten serverer dem varme når de lige er kommet ud af ovnen, eller lade dem køle ned og bruge dem i en salat eller sandwich.
De kan ligeledes overhældes med olie sammen med hvidløg, skallen fra en citron og timianstilke, hvor de kan gemmes i længere tid i køleskabet.