Go Back
+ servings
Udskriv

Kanin i Sennep

Kanin er en meget lækker spise, da kødet er utrolig mørt og smager måske lidt som kylling, men alligevel ikke, men bare bedre.
Ret Opskrift, Hovedret, Vildt, Simremad
Køkken Fransk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Kanin i Sennep

  • 1 kanin ca. 1½ - 2 kg
  • 100 g god bacon i et stykke
  • 250 g champignon
  • 4 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 - 2 dl dijonsennep
  • 1/4 L piskefløde
  • dl hønse- eller grøntsagsfond
  • Krydderbuket af persillestilke laurbærblad, timian

Portvinsotto

  • 3 dl. Perlebyg
  • 6 dl. Kalvefond
  • dl. portvin
  • Smør

Sådan gør du

Kanin i Sennep

  • Parter kaninen ved, at skære benene fra og dele dem ved ledene. Skær dernæst brystkødet fra, ligesom ved en kylling, og del det i to til tre stykker. Du kan også få din slagter til at partere den. Brug evt. skroget til, at koge fond på.
  • Smør kaninstykkerne godt ind i sennep og stil dem i køleskabet et par timer. En time inden tilberedning tages kaninstykkerne ud af køleskabet.
  • Rens og skær champignonerne i kvarte.
  • Fjern skallen fra skalotteløgene og del dem i kvarte.
  • Hvidløgsfeddene skæres i små tern.
  • Skær baconen i tern, og svits dem i en tykbundet gryde til de får lidt farve, hvorefter kaninstykkerne brunes med.
  • Når de har fået lidt farve kommes champignoner, løg og hvidløg ved i et par minutter. Hæld dernæst hvidvinen ved og lad alkoholen fordampe, hvorefter fonden hældes i sammen med krydderbuketten. Lad det hele simre i 30 minutter.
  • Fisk ingredienserne op af gryden undtagen saucen.
  • Tilsæt piskefløden og smag til med salt, peber og evt. ekstra dijonsennep og lidt citronsaft. Kom de øvrige ingredienser tilbage i gryden.

Portvinsotto

  • Kog perlebyggen i kalvefonden i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedte med lidt bid. Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt ½ – 1 dl. portvin, lad det fordampe og tilsæt en god klat smør.
  • I stedet for portvin og kalvefond kan vand, hønsefond
    eller øl bruges.