Ægte hjemmelavede tortillas som bruges til små tacos er helt vildt fantastiske, og virkelig nemme selv, at bage.
Ret Bagværk, Opskrift, Hovedret
Køkken Mexikansk
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 30minutter
Samlet tid 40minutter
Antal 12stk
Forfatter Søren Willadsen
Equipment
Frysepose eller bagepapir
Tortillas presse
Ingredienser
4dl.Masa Harina mel kan købes på nettet
2½ - 3dl.varmt vand
½tsksalt
Sådan gør du
Bland mel og salt.
Føj vandet til lidt af gangen.
Ælt dejen små 3 – 5 minutter. Er dejen tør tilsættes mere vand, og hvis den er for klæg tilføjes lidt mere mel. Den skal have en konsistens som våd modellervoks.
Lad den stå i ca. 30 minutter.
Form dejen til kugler af golfbolde størrelser eller ca. 30 g. stykket.
Det er nemmest at bruge en tortilla presse, selv om man også kan rulle dem ud med en kagerulle, så de har en tykkelse på ca. 3 mm, eller bruge noget større og fladt til, at presse en tortillas med.
Skær en frostpose eller bagepapir til, som passer i tortilla pressen, så man får to stykker. Dette er for, at tortilladejen ikke sætter sig fast.
Placer det ene styk plastik på bunden af pressen, dernæst en dej kugle og igen et stykke plastik.
Tryk pressen sammen, evt. en ekstra gang. Størrelsen skal være ca. 12 - 15 cm. i rundkreds Fortsæt til alt dejen er formet til tortillas.
Bag tortillaerne på en varm pande i ca. 1 minut på hver side, og læg dem dernæst i et visketykke så de holder sig bløde og lune til servering.
Noter
Desværre kan disse ægte tortillas ikke fryses eller gemmes til dagen efter, da de bliver hårde.