Go Back
+ servings
Udskriv

Pizzadej

Hjemmelavet pizzadej og pizzasauce er to rigtig gode grundelementer til en perfekt hjemmelavet pizza.
Ret Opskrift, bagværk
Køkken Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Antal 2 pizzaer
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 435 gr. italiensk type "00" hvedemel
  • 25 gr. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Rør gær og vand sammen.
  • Kom mel og salt i en skål.
  • Hæld olien, salt og vand/gær i en fordybning i melet.
  • Bland sammen og ælt dejen i ca. 10 - 15 minutter til den er blød og elastisk.
  • Drys en skål med mel og kom dejen i den. Dæk med et fugtigt klæde og lad den hæve i minimum 2 timer, gerne 3 timer.
  • En anden metode er, at lave dejen dagen i forvejen og lade den hæve i køleskabet.
  • Husk, at tage den ud af køleskabet 2 - 3 timer inden tilberedning.
  • Del dejen i to lige store kugler undlad, at ælte dejen igen, da den vil falde sammen og er sværere, at forme til en pizza.
  • Placer dem på et bord drysset godt med mel.
  • Begynd, at presse kuglen flad med håndroden.
  • Med fingerspidserne presser man langsomt pizzadejen ud, mens dejen drejes. Sørg for, at være tålmodig.
  • Man kan efter lidt tid, tage pizzadejen op i hånden og dreje den rundt, hvor den pga. tyngden langsom bliver større.

Noter

Jeg kan anbefale, at lade pizzadejen hæve i køleskabet til næste dag, da den bliver bedre af det.