Go Back
+ servings
Udskriv

Kold agurkesuppe

Denne kolde agurkesuppe med masser af frisk mynte og ceviche af torsk passer rigtig godt som en frisk forret.
Ret Opskrift, Forret, Fisk, Suppe
Køkken Dansk, Sydamerikansk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Ceviche af torsk

  • 150 g frisk torskefilet uden ben
  • Saften fra en citron
  • Dildskærme
  • Salt

Agurkesuppe

  • 2 agurker
  • 1 stor dusk mynte
  • 1 løg
  • 2 dl. vand
  • 1 l youghurt
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Ceviche af torsk

  • Salt torsken et par timer i forvejen.
  • Når den har stået på køl i et par timer, skæres den i tynde skiver, som overhældes med saften fra citronen og drysses med dildskærme, som stilles på køl i ca. 1 time.
  • Syren i citronsaften tilbereder torsken.

Agurkesuppe

  • Skræl agurken og skær den i større stykker, som saltes med 1 tsk. groft salt. Lad det trække i 15 minutter, hvorefter de blendes med mynten, løget, vand og yoghurt til en passende konsistens.
  • Ved anretning kommes torske cevichen ovenpå suppen, som pyntes med f.eks. mynteblade og som jeg har gjort med salturt.