Go Back
+ servings
Ærtesuppe med havkat
Udskriv

Ærtesuppe med havkat

En lækker og grøn ærtesuppe smager fantastisk godt, og giver lige så meget til øjnene. Den er perfekt til både hverdag og fest.
Ret Suppe, Fisk, Forretter, Hovedretter, Opskrift
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Havkat
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 Personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Ærtesuppe

  • 400 - 500 g. ærter enten ny bælgede eller frosne
  • ½ l hønsefond eller grøntsagsfond
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • Havtaske filet eller lignende fiskart kan udelades eller erstattes med rejer eller andet
  • Havtornpuré kan udelades

Havtornpuré

  • 100 g havtorn kan erstattes med saften fra en grape
  • 10 g sukker
  • 1 g Agar agar

Sådan gør du

Ærtesuppe

  • Kog ærterne i hønsefonden i ca. 10 minutter indtil de er møre, og uden lå på.
  • Si efterfølgende ærterne, og gem kogefonden.
  • Start med, at blende ærterne med lidt af fonden i.
  • Tilsæt gradvis lidt mere fond indtil der er kommet 2½ dl. i.
  • Ønsker man en jævn suppe hældes den gennem et dørslag for, at si klumper fra, og tilsæt mere fond indtil suppen har den konsistens der ønskes.
  • Smag til med salt og peber.

Havtornpuré

  • Kom havtorn og sukke i en gryde, som koges op. Havtorn kan erstattes med væden fra en grapefrugt. Når væden fra havtornene er kogt ud presses det igennem en si.
  • Der skal være ca. ½ dl væde tilbage.
  • Tilsæt agar agar og lad det koge i et par minutter.
  • Hæld det i en lille beholder og sæt det på køl indtil massen er stivnet.
  • Blend massen til en puré.

Havtaske

  • Salt havtaskefileten et par timer i forvejen.
  • Tag den ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning, hvilket der ikke sker noget ved.
  • Havtasken steges på en varm pande i ca. 2 minutter på hver siden afhængig af tykkelsen.

Noter

Anretning:
Hæld lidt suppe i en skål.
Kom den stegte havtaske i, så man kan se det hvide fra den.
Læg lidt havtorn puré ovenpå havtasken.
Server med lidt ristet brød til.