Go Back
+ servings
Udskriv

Chokoladekage Verdens bedste og nemmeste chokoladekage

Chokoladekage er en af de mest populære kager, og her får I en af de nemmeste og rigtig gode opskrifter på en chokoladekage.
Ret Bagværk, Opskrift, Kage, Dessert
Køkken Dansk
Keyword Chokolade, kage,
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 bradepande
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Bradepande eller ildfast fad af ca. 23 x 33 cm.

Ingredienser

Chokoladekagen

  • 300 g Sukker
  • 6 spsk. Kakaopulver
  • Korn fra en ½ vaniljestang
  • 250 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • dl. Vand
  • 1 dl. Stærk kaffe
  • 2 hele Æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Natron
  • 1 Knivspids salt

Glasur

  • 200 g Flormelis
  • 3 spsk. Fakao
  • 2 spsk. Blødt smør
  • ½ dl Sødmælk
  • Revet mørk chokolade

Sådan gør du

Chokoladekagen

  • Sigt mel og de andre tørre dele i en skål, hvor de blandes godt sammen.
  • Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule ned.
  • Tilsæt æg, kaffe, vand og smør og til de tørre ingredienser, og pisk det sammen med en håndmixer.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande eller ildfast fast på ca. 23 x 33 cm.
  • Bag kagen på den midterste rille i ovnen i cirka 35 minutter ved 170 grader uden varmluft.
  • Mærk efter med en nål om der sidder noget på nålen, da den ellers skal have lidt mere.
  • Tag kagen ud af ovnen.
  • Lad chokoladekagen køle ned inden glasuren fordelen på overfladen.

Glasur

  • Bland flormelis, kakao og smør i en skål.
  • Varm mælken op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme mælk i de tørre ingredienser og bland det godt rundt til en glasur.
  • Smør glasuren ud på chokoladekagen når denne er kølet lidt den.

Noter

En chokoladekage bliver bedre af, at blive frosset ned og dernæst taget op igen. Problemet er selvfølgelig om man kan lade den være.