Go Back
+ servings
Udskriv

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med Høns i asparges smager virkelig fantastisk lækkert, og er en nem klassisk frokost eller hovedret, der kan laves på høne eller kylling.
Ret Hovedret, Frokost, Fjerkræ, Forret
Køkken Dansk
Keyword Tarteletter, Høns i Asparges, Kylling, Høns
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 1
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 suppehøne eller kylling
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 porre
  • 2 skalotteløg
  • 2 laurbærblade
  • 6 stilke timian
  • Væden fra den kogte høne eller kylling eller hønsefond
  • 1 ds. hvide asparges snitter
  • 70 g. smør
  • 70 g. mel
  • Salt og peber
  • Tarteletter

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og persillerod som skæres i mindre tern.
  • Skær toppen af porre og lav et snit ned i det øverste grønne som skylles grundigt. Del porren som skæres i skiver.
  • Fjern skallen fra løgene som skæres i tern.
  • Kom grøntsager, krydderurter og suppehøne eller kylling i en stor gryde. Dæk kyllingen med vand.
  • Kog gryden op, og skru dernæst ned på svag varme og læg låg på gryden.
  • Lad hønen eller kyllingen simre i ca. 50 - 75 minutter afhængig af dens størrelse og indtil kødet løsner sig fra skroget.
  • Hæld den gode hønsefond over i en stor skål, det skal bruges til sovsen.
  • Når den er kølet tilpas ned pilles kødet af skroget og skæres i mindre stykker.
  • Åbn dåsen med de hvide asparges, og hæld væden over i en skål som skal bruges til sovsen.
  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
  • Drys melet i og lad det synke til bunds.
  • Rør det sammen og hæld lidt af hønsefonden i ca. 2 dl og dernæst væden fra aspargessnitterne. Tilsæt mere hønsefond indtil konsistensen minder om en tyk sovs.
  • Vend hønsekødet og aspargessnitterne i, hvorefter det varmes op ved svag varme.
  • Kom evt. mere fond i, hvis den er meget tyk.
  • Varm tarteletterne op i ovnen, hvilket er ca. 3 minutter ved 180 grader.
  • Hæld høns i asparges i tarteletterne og server dem varme.

Noter

Selve høns i asparges kan man uden vanskeligheder lave dagen eller et par dage i forvejen, og nænsomt opvarme ved svag varme den dag man skal have tarteletter med høns i asparges.