Go Back
+ servings
Udskriv

Hjemmelavede pommes frites Dem fra ovnen

Opskriften på de perfekte hjemmelavede pommes frites lavet i ovnen, som altid er utrolig sprøde udenpå og dejlig bløde inden i fås her.
Ret Opskrift, Hovedret, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Belgisk, Fransk
Keyword Kartofler, Pommes Frites, Pommes, Fries
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 600 g bagekartofler
  • 1½ - 2 liter vand
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl. olivenolie eller neutralolie
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne grundig uden at skrælle dem.
  • Skær dem på langs i 2 – 3 skiver.
  • Skær igen skiverne i pommes frites stænger på langs.
  • Kog en gryde op med vand og bagepulver i. UDEN salt.
  • Kog kartoflerne i ca. 7 – 12 minutter indtil de næsten falder sammen.
  • Hæld dernæst vandet fra og damp de overskydende vand fra kartoflerne.
  • Kom olien ved kartoflerne, som rystes eller røres blidt rundt, så de suger olien til sig.
  • Varm en ovn op ved 200 grader uden varmluft.
  • Dæk en bageplade med bagepapir og hvorpå kartoflerne kommes i.
  • Sæt kartoflerne i ovnen på midterst rille i ca. 40 – 55 minutter.
  • Hvert 15 minut tages bagepladen ud og kartoflerne vendes, så de alle bliver dejlig sprøde.
  • Når de er sprøde på alle sider kommes de i den skål, hvor der drysses godt med groft salt over.

Noter

Pommes friterne kan godt opvarmes næste dag i mikroovnen eller i ovnen ved 120 grader i ca. 20 minutter eller indtil de er varme igen.
De er dog bedst samme dag de tilberedes.