Go Back
+ servings
Udskriv

Dal Indisk karryret med linser

Indisk Dal, Dhal eller Daal er en super skøn vegetar karryret bestående af linser, som har en fantastisk smag af karry og er tilmed meget sund. Den kan serveres sammen med ris eller naan brød.
Ret Hovedret, Simreret, Grøntsager, Vegetar
Køkken Indisk
Keyword Dal, Dahl, Daal, Karryret,
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Dal Indisk karryret med linser

  • 250 g. Munglinser
  • 150 g. Røde linser
  • 1,2 liter vand evt. grøntsagsfond
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk. Gurkemeje
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 hele røde thai chili
  • 1 spsk. stødt eller 1 5 spsk. hel koriander
  • 1 tsk. Stødt eller 1 5 spsk. hel spidskommen
  • 0,5 tsk. stødt eller 6 hele nelliker
  • 1 tsk. stødt kardemomme eller 8 hele grønne kardemomme
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 - 2 dåser gode tomater
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • Frisk koriander
  • Salt og peber

Myntesauce

  • 2 dl. Youghurt
  • 1 stort bundt frisk mynte
  • Salt

Sådan gør du

Dal Indisk karryret med linser

  • Skyl linserne under rindende vand.
  • Kog vandet eller grøntsags fonden op med salt i, og kom mung- og røde linser i.
  • Lad linserne koge i ca. 15 - 25 minutter, tjek posen med linserne for kogetiden.
  • De skal stadig have bid og ikke være smattet ud.
  • Fjern skrallen fra ingefæren og skallen fra hvidløg og løget.
  • Snit løget i tern og riv ingefæren.
  • Skær chili og hvidløg i små tern.
  • Hvis du bruger hele krydderier ristes disse på en pande ved middelvarme i 6 minutter, hvorefter de stødes eller males til pulver.
  • Varm en anden gryde op ved middelvarme, og kom 2 spsk olie i. Når dette er varmet op kommes smørret.
  • Når smørret er smeltet kommes løg, hvidløg, ingefær og chili.
  • Lad det sauterer i to minutter.
  • Kom dernæst krydderierne i som sauteres med i 1 minut.
  • Hæld dernæst tomaterne i evt. en dåse af gangen og se om der skal mere i når linserne er vendt i saucen.
  • Lad saucen simre indtil linserne er kogt færdige.
  • Hæld vandet fra linsernes og vend dem i tomatsaucen. Kom evt. mere tomat i hvis Dalen er for tør.
  • Smag til med salt og peber.

Myntesauce

  • Skyl og hak mynten.
  • Bland denne med youghurten.
  • Smag til med salt. Den må gerne være lidt salt.

Noter

Retten kan sagtens gemmes, eller fryses ned til en anden gang.