Go Back
+ servings
Creme til fastelavnsboller af vandbakkelser
Udskriv

Fastelavnsboller Den bedste opskrift med creme og remonce

Lækre klassiske fastelavnsboller med fyld af skøn vaniljecreme og lækker remonce giver nogle fantastiske og uimodståelige fastelavnsboller.
Ret Opskrift, Bagværk, Dessert
Køkken Dansk
Keyword Fastlavnsboller, Boller, Fastelavn, Kager
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 52 minutter
Antal 16 Fastelavnsboller
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Dej

  • dl mælk
  • 50 g. gær
  • 375 g. mel evt ølandsmel hvis kan ønsker dem lidt mere grove
  • 30 g sukker
  • ½ tsk. kardemomme
  • 200 g smør skal være blødt
  • 1 æg
  • Lidt kardemomme
  • 1 - 2 æg til pensling

Vaniljecreme

  • 1 vanilje stang
  • dl. fløde
  • 25 g. sukker
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. maizena

Remonce

  • 75 g. marzipan
  • 75 g. smør
  • 75 g. sukker

Glasur

  • 100 g. flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • Vand

Sådan gør du

Dej

  • Varm mælken op i en gryde så den er lunken. Rør gæren i og opløs denne.
  • Hæld mel, sukker og kardemomme i en skål og bland det sammen.
  • Tilsæt smør, æg og mælken med den opløste gær i.
  • Ælt dejen godt sammen i 10 minutter eller kør den på en røremaskine. Dejen skal være ret blød og smidig uden at klistrer til hænderne.
  • Lad dejen hæve i omkring 1 time indtil den har dobbelt størrelse.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom en spsk. sukker på skærebrættet og pres vaniljekornene i sukkeret så de skilles ad.
  • Hæld fløden i en gryde og kom sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i.
  • Kog langsomt fløden op indtil sukkeret er opløst.
  • Rør æggeblommerne sammen maizenamelet.
  • Hæld omkring 4 spsk. varm fløde i æggeblommemassen og hæld massen tilbage i gryden mens der piskes.
  • Varm cremen op i 3 minutter mens der hele tiden piskes.
  • Hæld cremen i en skål som stilles på køl i køleskabet eller fryseren indtil den er afkølet.

Remonce

  • Bland sukker, smør og marzipan i en skål og ælt det hele sammen med fingrene.
  • Stil det til side til fastelavnsbollerne skal samles.

Fastelavnsboller

  • Når dejen er færdighævet rullet den ud på et meldrysset bord i en firkant, hvor tykkelsen er omkring ½ cm.
  • Skær firkanten ud i mindre firkanter af 12 x 12 cm.
  • Kom omkring ½ spsk. remonce i midten af firkanten og dernæst omkring ½ spsk. vaniljecreme ovenpå remonsen.
  • Pisk et æg sammen.
  • Smør alle kanterne af firkanterne med det piskede æg.
  • Fold hvert hjørne af dejfirkanten ind, og pres dejen godt sammen mod hinanden, så den slutter tæt.
  • Vend fastelavnsbollen med den foldede side ned af.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Pensl dem med det piskede æg.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader uden varmluft i 10 – 12 minutter.
  • Lad dem køle ned inden glasuren kommes på.

Glasur

  • Bland flormelis og kakao sammen.
  • Kom lidt 1 – 2 spsk. vand ved og rør rundt. Tilsæt mere vand indtil glasuren er tykflydende.

Noter

I denne opskrift fik jeg 16 fastelavnsboller. Da vi skulle bruge dem samme weekend dryppede jeg noget kakaoglasur over dem.
Man kan fryse fastelavnsbollerne i fryseposer når de er afkølet. Man skal undlade at komme glasur på hvis de fryses.
Fastelavnsboller kan holde sig i omkring 4 – 5 dage.