Go Back
+ servings
Udskriv

Porretærte Nem og lækker opskrift

Nem og lækker opskrift på porretærte der kan serveres som skøn hverdagsmad eller som en del af en frokost. Porretærter kan varieres rigtig meget efter smag.
Ret Opskrift, Bagværk, Hovedret, Grøntsager, Brunch, Frokost
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Tærte, Porrer, Vegansk, Vegetar
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 portion Tærtedej
  • 4 porrer
  • 1 spsk. smør
  • 4 æg
  • 2 dl. mælk
  • 1 tsk. Salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. tørret eller frisk hakket timian
  • 75 g. gorgonzola

Sådan gør du

  • Rens porrerne under rindende vand.
  • Skær bunden af og skær dem dernæst i tynde ringe.
  • Varm en pande op ved lav middelvarme. Kom smørret på panden og lad det smelte
  • Steg porreskiverne på panden indtil de falder sammen. Være obs. på at de ikke tager farve. Tag panden af varmen.
  • For bag tærtedejen som vist i opskriften.
  • Pisk æg og mælk sammen og tilsæt salt, peber og timian.
  • Hæld æggemassen over den for bagte tærtedej.
  • Fordel gorgonzolaen udover æggemassen.
  • Fordel dernæst de stegte porreskiver ud over æggemassen.
  • Bag porretærten i omkring 30 minutter ved 200 grader indtil æggemassen har sat sig.

Noter

Man kan i opskriften læse hvordan en tærtedej laves, men har man begrænset tid kan en færdig lavet tærtedej fra supermarkedet sagtens bruges i denne opskrift.