Go Back
+ servings
Udskriv

Hollandaise Sauce Nem og fejlsikker opskrift

En ægte klassisk fransk hollandaise sauce smager fantastisk til fisk og asparges og er nem og hurtig selv af lave. Opskrift på hollandaise som ikke skiller.
Ret Opskrift, Saucer, Tilbehør
Køkken Fransk
Keyword Hollandaise, Sauce, Sovs, Fisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. smør
  • 3 æggeblommer stuetemperatur
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Klar smørret ved at smelte det i en gryde, så vallen det hvide falder til bunds. Vallen må ikke bruges i saucen da dette vil få den til at skille. Hold det klarede smør lun.
  • Skil æggeblommer fra hvide.
  • Kom æggeblommer og citronsaft i en metal skål som sættes over et vandbad. Det vil sige at en gryde med vand varmes op ved lav varme, som sørger for at skålen varmes op.
  • Alternativ kan man komme æggeblommer og citronsaft i en gryde som sættes over lav varme på komfuret.
  • Pisk æggeblommer og citronsaft ved den lave varme indtil massen er lys og skummende.
  • Det skal piskes rigtig godt og længe.
  • Hæld dernæst meget lidt af den lune klarede smør i den ene side af æggemassen mens der piskes rigtig godt. Skiller saucen kan man piske resten af æggemassen sammen i smørret.
  • Pas på at hollandaise saucen ikke kommer over 70 grader da den derved skiller. Sker det kan den et andet trick være at komme et par skefulde koldt vand i.
  • Hold hollandaise saucen lun indtil servering.

Noter

Den passer utrolig godt sammen med kogt eller dampet laks eller anden fisk, hvide asparges.
En hollandaise- og bearnaise sauce kan ikke opvarmes da de altid vil skille. Derfor skal denne form for sauce altid serveres med det samme.
Samtidig er den ret fed og en sauce man tager lidt af.