Go Back
+ servings
Opskrift på benløse fugle
Udskriv

Benløse Fugle

Benløse fugle er en lækker klassisk ret af rullede okseinderlår med gulerodsstave i, som simrer i den skønneste sovs. En ægte simreret alle vil elske.
Ret Opskrift, Hovedret, Oksekød, Kalvekød, Simreret
Køkken Dansk
Keyword Benløse, Fugle, Gryderet, Simreret, Okseinderlår, Inderlår
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 800 g. okseinderlår som er skåret i tynde skiver.
  • 12 stk. flæsk skåret i aflange stænker af 1 x 1 cm i tykkelse og 5 cm. lange.
  • 12 stk. gulerodsstave af samme størrelse som flæsket
  • 4 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 6 - 8 dl. kalvefond
  • 6 timiankviste
  • 3 laurbærblade
  • 4 persillestilke
  • 1 stk. porre af 6 cm
  • 2 spsk. Olie og 2 spsk. smør til stegning
  • dl. fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bank kødskiverne let med håndryggen eller en kødhammer så de får en ens tykkelse og bliver en anelse flade.
  • Kryds kødskiverne med salt og peber på begge sider.
  • Placer 1 stk. flæsk og 1 stk. gulerod på hver skive kød.
  • Rul kødskiverne sammen og bind dem med kødsnor.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som skæres i tern.
  • Skræl gulerødder og knoldselleri som skæres i tern.
  • Varm en stor gryde op ved halv højvarme.
  • Kom olie og dernæst smør i gryden og brun alle kød ruller på alle sider, som dernæst tages op af gryden.
  • Skru ned for varmen til middel, og steg alle grøntsager i 3 – 4 minutter.
  • Kom tomatpuréen ved som steges med i 2 minutter.
  • Hæld kalvefond ved og rør godt rundt, og kom kødrullerne i.
  • Bind timiankviste, laurbærblade, persillekviste og porre sammen til en bouquet garni, som kommes i gryden.
  • Lad rullerne simre under låg ved svag varme i omkring 75 minutter, indtil kødet er mørt.
  • Tag dernæst rullerne op.
  • Man kan enten blende sovsen så man får alle grøntsagerne med og dernæst tilsætte fløden og smage til med salt og peber.
  • Man kan også si saucen og lave en opbagning af 25 g. mel og 25 g. smør, hvor man dernæst langsomt tilsætter den siede sauce så man får en tykkere sauce. Tilsæt dernæst fløde og smag til med salt og peber.

Noter

Benløse fugle kan godt nedfryses og langsomt opvarmes igen i saucen, så de ikke bliver for tørre.