Go Back
+ servings
Marengo med kylling
Udskriv

Kylling Marengo Lækker Kyllingeret

Kylling Marengo er en utrolig lækker kyllingeret med jomfruhummere og spejlæg. Retten er nem at lave og kan både serveres som hverdags- eller gæstemad
Ret Opskrift, Hovedret, Fjerkræ, Skaldyr, Simreret
Køkken Italiensk
Keyword Kylling, Kyllingret, Gryderet, Jomfruhummere, Krebs
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • Olie stegning
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • ½ fennikel
  • 3 tsk. tomatpuré
  • ½ dl. cognac
  • 1 spsk. røget paprika
  • 4 dl. hvidvin
  • 1 ds. flåede tomater
  • Salt og peber
  • 8 stk. jomfruhummere eller krebs eller store tigerrejer
  • 4 stk. æg
  • 4 skiver Hvedebrød skåret i skiver
  • Hakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mindre stykker så man får omkring 14 stykker i alt. Under og overlår, bryststykker og vinger.
  • Drys alle stykkerne med salt og peber.
  • Fjern skallen fra hvidløg og løg som skæres i mindre tern.
  • Skræl gulerødderne som skæres i tern.
  • Skær fennikel i tern.
  • Varm en dyb pande op ved høj middelvarme og kom olie i.
  • Brun kyllingestykkerne på begge sider indtil de er dejlig brune. Tag dem dernæst op og stil dem til side.
  • Skru ned for varmen til lav.
  • Sauter løg, hvidløg, gulerødder og fennikel i nogle minutter.
  • Kom tomatpuréen og paprika ved og steg det med.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i panden og vend det rundt og skru lidt op for varmen.
  • Hæld cognac ved og antænd det, men pas på at emhætten ikke er tændt, og tag panden væk fra komfuret.
  • Kom hvidvin ved og lad koge lidt op inden de flåede tomater kommes i.
  • Skru ned for varmen og lad det hele simre under låg i omkring 30 minutter indtil kyllingestykkerne er møre.
  • Ønsker man en tykkere sauce tages kyllingestykkerne op og saucen koges ind uden låg på i omkring 10 minutter. Kom dernæst kyllingestykkerne tilbage i saucen.
  • Smag retten til med salt og peber.
  • 5 minutter inden servering kommes jomfruhummerne eller rejerne ved retten så de tilberedes med.
  • Smør brødskiverne med lidt god olivenolie og rist dem på en anden pande.
  • Lav dernæst fire spejlæg på pande.
  • Server enten det hele i panden med spejlæggene på toppen og brødskiverne i siderne, eller anret det så hver person får 2 stykker kylling, et styk brød og to jomfruhummere på en tallerken.

Noter

I stedet for krebs kan man bruge jomfruhummere som i min opskrift eller store tigerrejer.