Go Back
+ servings
Udskriv

Kylling Marengo Lækker Kyllingeret

Kylling Marengo er en utrolig lækker kyllingeret med jomfruhummere og spejlæg. Retten er nem at lave og kan både serveres som hverdags- eller gæstemad
Ret Opskrift, Hovedret, Fjerkræ, Skaldyr, Simreret
Køkken Italiensk
Keyword Kylling, Kyllingret, Gryderet, Jomfruhummere, Krebs
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • Olie stegning
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • ½ fennikel
  • 3 tsk. tomatpuré
  • ½ dl. cognac
  • 1 spsk. røget paprika
  • 4 dl. hvidvin
  • 1 ds. flåede tomater
  • Salt og peber
  • 8 stk. jomfruhummere eller krebs eller store tigerrejer
  • 4 stk. æg
  • 4 skiver Hvedebrød skåret i skiver
  • Hakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mindre stykker så man får omkring 14 stykker i alt. Under og overlår, bryststykker og vinger.
  • Drys alle stykkerne med salt og peber.
  • Fjern skallen fra hvidløg og løg som skæres i mindre tern.
  • Skræl gulerødderne som skæres i tern.
  • Skær fennikel i tern.
  • Varm en dyb pande op ved høj middelvarme og kom olie i.
  • Brun kyllingestykkerne på begge sider indtil de er dejlig brune. Tag dem dernæst op og stil dem til side.
  • Skru ned for varmen til lav.
  • Sauter løg, hvidløg, gulerødder og fennikel i nogle minutter.
  • Kom tomatpuréen og paprika ved og steg det med.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i panden og vend det rundt og skru lidt op for varmen.
  • Hæld cognac ved og antænd det, men pas på at emhætten ikke er tændt, og tag panden væk fra komfuret.
  • Kom hvidvin ved og lad koge lidt op inden de flåede tomater kommes i.
  • Skru ned for varmen og lad det hele simre under låg i omkring 30 minutter indtil kyllingestykkerne er møre.
  • Ønsker man en tykkere sauce tages kyllingestykkerne op og saucen koges ind uden låg på i omkring 10 minutter. Kom dernæst kyllingestykkerne tilbage i saucen.
  • Smag retten til med salt og peber.
  • 5 minutter inden servering kommes jomfruhummerne eller rejerne ved retten så de tilberedes med.
  • Smør brødskiverne med lidt god olivenolie og rist dem på en anden pande.
  • Lav dernæst fire spejlæg på pande.
  • Server enten det hele i panden med spejlæggene på toppen og brødskiverne i siderne, eller anret det så hver person får 2 stykker kylling, et styk brød og to jomfruhummere på en tallerken.

Noter

I stedet for krebs kan man bruge jomfruhummere som i min opskrift eller store tigerrejer.