Go Back
+ servings
Opskrift på grillet kanin
Udskriv

Grillet Kanin

Grillet kanin smager utrolig lækkert og er en meget nem måde at lave den på. Sammen med en skøn marinade og bønner får man et skønt måltid.
Ret Opskrift, Hovedret, Grill, Vildt
Køkken Dansk
Keyword Kanin, Bar-B-Que, Vildtkød, Kaninkød,
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Grillet Kanin

  • 1 hel kanin
  • dl. Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • Stort bundt frisk rosmarin
  • ½ tsk. groft havsalt
  • Saften fra 1 citron
  • Salt
  • 150 g. god hel røget bacon

Tilbehør

  • 600 g. grønne og gule bønner
  • Vinaigrette
  • Brød

Sådan gør du

Grillet Kanin

  • Tag kaninen ud af køleskabet 1½ - 2 timer før tilberedning for, at den ikke er for kold ved tilberedning.
  • Soigner kaninen for de værste stykker fedt og blodrester.
  • Mort hvidløg, en håndfuld rosmarinblade og ½ tsk. grov havsalt. Tilsæt citronsaften.
  • Smør kaninen godt ind i marinaden som dernæst drysses med salt og peber.
  • Tag resten er rosmarinstilkene og bind dem sammen, da de skal bruges som pensel når kaninen grilles.
  • Tænd for grillen. Har man et rotisseri bindes kaninen fast til spyddet vha. ståltråd og enderne på spyddet.
  • Placer spyddet med kaninen på selve rotisseriet ved indirekte varme, og lad kaninen grille i omkring 50 – 60 minutter.
  • Har man ikke noget rotisseri grilles kaninen indirekte, hvor den hvert 15 minut vendes en kvart omgang.
  • Skær baconen i mindre tern som placeres i en drypbakke under kaninen, hvor safter fra denne vil dryppe ned i bakken og blande sig til en skøn marinade.
  • Hvert 15 minut smørres kaninen med marinaden ved hjælp af rosmarinstilkene.
  • Fjern kaninen fra grillen og lad den hvile i 15 minutter.
  • Skær den ud så man får bag- og forlår, bryst og rygstykker.

Tilbehør

  • Skyl og skær enderne af bønnerne.
  • Kog bønnerne i rigeligt saltet vand i omkring 5 minutter.
  • Vend bønnerne i en vinaigrette og server dem sammen med kaninen og noget godt brød til.

Noter

Server nogle letkokgte bønner og hjemmelavet brød til. Mere er ikke nødvendig til denne skønne grillret.