Go Back
+ servings
Udskriv

Barbacoa Taco af Oksehaler

Barbacoa er en fantastisk lækker Mexicansk simreret som giver noget af det bedste og mest smagfulde kød der passer utrolig godt til tacos.
Ret Opskrift, Hovedret, Oksekød, Simremad
Køkken Mexikansk
Keyword Tacos, Tortillas, Langtidsstegning
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Støbejernsgryde med låg eller en stor stegeso

Ingredienser

Barbacoa

  • 2 kg. oksehaler
  • Olie til stegning
  • Saften fra 2 hele lime
  • ½ dl. æbleeddike
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt adobe chilipulver
  • 1 tsk. stødt chipotle pulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • dl. kalvefond
  • 2 hele tørrede chipotle eller 1 tsk. chipotle pulver
  • 2 hele tørrede guajillo peber eller 1 tsk. tørret guajillo pulver
  • 1 hel kanelstang
  • 1 hel stjerneanis
  • 6 nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 2 rødløg skåret i kvarte
  • 6 hele tomatillo
  • 1 dåse flåede tomater
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 2 avocado
  • 1 Snackpeber
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra 2 lime
  • Salt og peber

Sådan gør du

Barbacoa

  • Brun oksehalerne på alle sider i gryden eller på en pande.
  • Placer oksehalerne i gryden eller i en stegeso oprejst så de står op.
  • Kom saften fra de to lime (gem limeskallerne), æbleeddike, tørret oregano, spidskommen, adobe chili, chipotle chili, kanel, salt og peber i en minihakker eller blender som blendes.
  • Hæld den blendede masse og kalvefond over oksehalerne.
  • Stik de tørrede chilier, kanelstang, stjerneanis, nelliker, laurbærblade, rødløg og tomatillo og limeskallerne ned mellem oksehalerne.
  • Til sidst fordeles en dåse flåede tomater over oksehalerne som drysses med salt og peber.
  • Tænd for ovnen på 125 grader.
  • Stil støbejernsgryden eller stegesoen i ovnen med låget på, og lad det tilberede i omkring 3 – 5 timer indtil kødet næsten falder fra benene.
  • Tag oksehalerne op af gryden og tag kødet af dem.
  • Kog lagen lidt ind og tag så mange af krydderierne og peberne op af gryden.
  • Skær oksehalekødet i lidt mindre stykker og kom eventuelt lidt af kogelagen ved.

Tilbehør

  • Del avocadoerne, fjern stenen og tag kødet ud.
  • Del snackpeberen, fjerne kernerne og del den i mindre stykker.
  • Fjern skallen fra hvidløget.
  • Kom alle ingredienser i en minihakker eller blender og blend det.
  • Farven bliver ikke grøn, men mere rødlig pga. snackpeberen.

Noter

Server Barbacoa kødet med hjemmelavede Tacos og den blendede avocadomos, en lækker Tomatsalsa og frisk koriander til.
Som alternativ kan man undlade at fjerne kødet fra halestykkerne og servere dem som de er fra gryden sammen