Go Back
+ servings
Opskrift på salade nicoise
Udskriv

Salade Nicoise En lækker klassisk salat

Salade Nicoise er en vidunderlig lækker og nem fransk klassisk salat med tun, æg og skønne sprøde salater vendt i en vinaigrette.
Ret Opskrift, Salater, Frokost, Forret, Hovedret,
Køkken Fransk
Keyword Nicoise, Tun, Ansjoser, Salatblade
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Salade Nicoise

  • 12 små kartofler med skræl
  • 300 g. frisk tun eller 2 dåser tun
  • 4 æg
  • 200 g. friske grønne bønner
  • 1 bakke blandede salatblade
  • 2 små hjertesalater eller 1 romaine salat
  • 1 rødløg eller syltede rødløg
  • 1 lille bakke små gode tomater
  • Syltede asparges kan udelades
  • 8 spsk. stenbiderrogn eller ørredrogn
  • 140 g. Nicoise oliven
  • Estragonblade

Vinaigrette

  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. grov dijonsennep man kan godt bruge en almindelig dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 6 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Vinaigrette

  • Kom hvidvinseddike, sennep og honning i en skål, som piskes sammen.
  • Hæld langsomt olivenolien i mens der piskes.
  • Vinaigretten skal være delvis tyk i konsistensen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Stil dernæst vinaigretten til side, men ikke på køl.

Salade Nicoise

  • Kog en gryde op med saltet vand og kog kartoflerne med skræl på møre i omkring 10 – 15 minutter.
  • Kog en anden gryde op med vand og kog æggene deri i omkring 8 minutter.
  • Hæld vandet fra og overhæld æggene med koldt vand for at stoppe tilberedningen.
  • Skyl og skær bunden af de grønne bønner, som dernæst koges møre i saltet vand i
  • omkring 2 – 3 minutter.
  • Skyl salatbladene og hjertesalaten, som duppes tørre i et viskestykke.
  • Del hjertesalaten i blade.
  • Pil æggene som skæres i halve.
  • Skær kartoflerne i kvarte.
  • Tomaterne halveres.
  • Drys tunfileterne med salt og peber, som steges møre på en pande i lidt olivenolie. De skal ikke have mere en 30 - 60 sekunder på hver side ved høj varme. Lad dem hvile i 5 minutter hvorefter de skæres i tynde skiver.
  • Ved anretning kommes hjertesalatbladene først på en stor tallerken, dernæst de finere salatblade.
  • Anret dernæst med bønner, tomater, kartofler, oliven, estragonblade og tun.
  • Drys salaten med vinaigretten og estragonbladene.

Noter

Server Salade Nicoise med noget godt brød til.