Go Back
+ servings
Opskrift på rødbedeis
Udskriv

Rødbedeis En utrolig lækker is

Rødbedeis er en utrolig lækker flødeis som har en fantastisk lækker smag og den flotteste farve man kan forestille sig. Rødbedeis smager af andet end rødbede.
Ret Opskrift, Dessert
Køkken Dansk
Keyword Is, Rødbede, Rødbeder, Parfaisis, Parfais, Flødeis
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • ½ vaniljestang
  • 4 dl. fløde
  • 3 dl. sødmælk eller fløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g. rørsukker
  • Knivspids revet tongabønne som kan udelade
  • dl. rødbedesaft

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen som flækkes og kornene skrabes ud.
  • Skil vaniljekornene ved at presse dem i lidt rørsukker med bladet af en kniv.
  • Kom vaniljekornene- og stangen og lidt revet tongabønne i engryde sammen med fløden og mælken.
  • Varm det op til lige under kogepunktet, pas på at det ikke koger over.
  • Kom rørsukker og æggeblommer i en skål som piskes til enluftig æggesnaps.
  • Hæld dernæst den varme flødemasse i æggesnapsen i en tynd stråle mens der piskes, sørg ligeledes for at piske i bunden af skålen.
  • Hæld massen tilbage i gryden som varmes op til 85 grader mens der jævnligt røres rund rundt i gryden for, at der ikke dannes klumper af æg.
  • Tag gryden af varmen og massen i en skål, og bland nu rødbedesaften og rør det godt rundt.
  • Stil ismassen på køl i omkring 1 time indtil den er kølet helt ned.
  • Hæld den dernæst på en ismaskine som skal køre i omkring 45 – 60 minutter.
  • Man kan ligeledes hælde massen i en form som stilles i fryseren. Man skal derved røre i massen hver halve time de første 4 timer før den er frosset. Dette før at isen ikke danner iskrystaller.

Noter

Server rødbedeisen sammen med friske bær og eksempelvis rødbedechips som giver noget skøn knas til rødbeden.