Go Back
+ servings
Udskriv

Stegt torsk med asparges

Lækker stegt torsk med en skøn mormordressing og sprøde hvide og grønne asparges er en perfekt og nem middagsret.
Ret Opskrift, Fisk, Hovedret, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Torsk, Hvide asparges, grønne asparges, asparges, æg
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Saltning af torsk 2 timer
Samlet tid 3 timer
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Stegepande

Ingredienser

  • 4 stk. torskefileter af 135 – 150 g.
  • Salt og sukker
  • Olie og smør til stegning
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 citron
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. frisk revet peberrod
  • 250 g. små kartofler
  • 2 spsk. salt
  • 2 - 4 stk. hele æg
  • 8 store hvide asparges
  • 8 grønne asparges
  • 125 g. store rejer i lage

Sådan gør du

  • Drys torskefileterne med fint salt og lidt sukker 2 timer inden tilberedning for, at kødet bliver mere fast.
  • Hæld piskefløden i en skål, og kom saften af citronen, sukker og den revne peberrod ved. Vend det rundt og lad det stå på køkkenbordet i helst 2 timer for, at mormordressingen tykner. Det gør ikke noget at den står i længere tid.
  • Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt vand og salt, og kog dem i omkring 10 minutter. Hæld vandet fra og damp, hvorefter de stilles til side.
  • Kog æggene i 7 – 8 minutter, hvorefter skallen fjernes og de skæres over på langs. Æggene skal gerne være smilende.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær de sidste 2 – 3 cm. af enderne.
  • Hæld vand i en dyb pande med 1 spsk. smør og salt og lad det koge op.
  • Kog aspargeserne i det kogende i vand i omkring 3 – 4 minutter indtil de er al dente.
  • Hæld vandet fra og skær aspargeserne i 3 – 4 stykker.
  • Hæld rejerne i en sigte og lad væden dryppe af.
  • Varm en pande op med lidt olie i, og kom dernæst 1 – 2 spsk. smør ved.
  • Steg torskefileterne i omkring 3 minutter på skindsiden eller den side er blank. Vend dem og steg dem i omkring 2 minutter på den anden side.
  • Tag dem af panden.

Noter

Anretning
Kom torskefileter på en tallerken med aspargeserne og kartoflerne ved. Drys det med mormordressingen og evt. mere revet peberrod.
Placer 1 til 2 halve æg på hver tallerken.
Kom rejer og evt. krydderurter ved.
Drys med salt og peber.