Go Back
Udskriv

Raberbersirup Nem opskrift på skøn sirup af rabarber

Rabarbersirup er noget af lækreste og smager utrolig skønt ovenpå på ens skyr eller youghurt til morgenmad, eller en dejlig vaniljeis.
Ret Opskrift, Syltning, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Rabarber, sirup, drink, morgenmad,
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. rabarber
  • dl. vand
  • 250 g. sukker

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne for jord.
  • Skær dernæst top og lidt af det trævlede i bunden af.
  • Rabarberne skæres i stykker af omkring 1 cm og kommes i en gryde med vandet i.
  • Kog det op under låg.
  • Skru ned for varmen og lad det små simre i 20 minutter under låg.
  • Si væden fra og mos så meget saft fra som muligt.
  • Hæld saften tilbage i gryden sammen med sukkeret.
  • Lad saft og sukker koge op og skru dernæst ned for varmen, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
  • Ønsker man en meget tyk sirup kan den koges længere ned (dvs. at væden koges væk).
  • Tag siruppen af varmen og lad et køle ned.
  • Skyl en patentflaske i kogende vand, og hæld dernæst siruppen på flasken.

Noter

Rabarbersirup kan holde sig på køl og i en steril flaske et par måneder, men husk at holde øje med det.