Go Back
+ servings
Udskriv

Rabarberis En nem og perfekt opskrift

Hjemmelavet Rabarberis smager fantastisk lækkert med smagen af rabarber, sukkeret og fløden. Rabarberis er utrolig nem selv at lave, også uden ismaskine.
Ret Opskrift, Dessert
Køkken Dansk
Keyword Rabarber, Is, Parfait, Parfaitis
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 35 minutter
Indfrysning 4 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 350 g. rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 75 g. rørsukker
  • 1 spsk. citron
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 4 æggeblommer
  • 125 g. sukker
  • 4 dl. fløde
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. rabarbersirup kan udelades

Sådan gør du

  • Skær toppen af rabarberne og det allernederste af bunden, det brune
  • Skyl dem grundigt for jord.
  • Skær dem i små stykker som kommes i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene, som blandes med lidt af sukkeret med bladet af en kniv.
  • Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i gryden sammen med citron- og appelsinsaften.
  • Lad rabarberne koge op, og skru ned for varmen, hvorefter de simrer i omkring 20 minutter indtil rabarberne falder sammen.
  • Blend dernæst det hele til en fin kompot som stilles i køleskabet, hvor det skal køle helt ned.
  • Pisk æggeblommer og 125 g. sukker til en luftig æggesnaps.
  • Kom fløde og mælk i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang.
  • Kog det op til 85 grader og tag det dernæst af varmen.
  • Hæld det sammen med æggesnapsen lidt ad gangen mens der piskes. Hæld dernæst det hele tilbage i gryden, hvor det varmes op til maksimum 85 grader mens man jævnligt pisker i bunden af gryden.
  • Stil det på køl.
  • Når både parfaiten og rabarberkompotten er kølet ned blandes det sammen. Tilsæt evt. 1 dl rabarbersirup for ekstra smag.
  • Kør det på en ismaskine, eller kom det i en beholder som stilles direkte i fryseren. For hvert 30 minut i det første 4 timer rører man forsigtig rundt i blandingen for, at der ikke dannes iskrystaller.

Noter

Har man kørt isen på en ismaskine kommes den i en beholder, hvor den fryser mere ned indtil servering.
Det er altid en god ide, at tage sin is op af fryseren 30 – 60 minutter inden servering, hvor den står i køleskabet.