Go Back
+ servings
Udskriv

Tapenade Nem og utrolig lækker Tapenade

Tapenade er en utrolig skøn sydfransk specialitet af sorte oliven, kapers, tun, krydderier og ansjoser. Tapenade er nem og smager fantastisk ovenpå mad brød.
Ret Opskrift, Tilbehør, Saucer, Konservering
Køkken Fransk
Keyword Oliven, Kapers, Ansjoser, Tun, Pesto,
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 2 dl
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 g. sorte ustenede oliven som kalamatas
  • 6 stk. ansjos fileter
  • 80 g. tun i olie
  • 5 spsk. kapers
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ spsk. fint hakket timian
  • Saften fra ½ - 1 citron
  • Revet skal fra ½ citron
  • 1 - 1½ dl. Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en minihakker, foodprocessor eller blender på nær olivenolien.
  • Giv den et par ture så man får en grov tapenade.
  • Kom dernæst olivenolien i lidt ad gangen indtil man får den konsistens man ønsker ens tapenade skal have.
  • Smag til med salt og peber og eventuels mere citronsaft.

Noter

Kom den færdige tapenade i en steril beholder med låg på som opbevares i køleskabeti op til en uge.