Go Back
+ servings
Udskriv

Salsa Verde Lækker og nem grøn sauce

Salsa Verde er en fantastisk lækker grøn kold sauce som er utrolig nem at lave på nogle få minutter. Den er dejlig frisk til eksempelvis fisk, eller til brød.
Ret Opskrift, Saucer, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Salsa, Grøn Sauce
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2 dl
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 Cornichoner
  • 2 Fed hvidløg
  • 4 Ansjosfileter
  • 2 spsk kapers
  • 2 dl bundt persille
  • 1 dl bundt basilikum
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk grov dijonsennep
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 dl. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær cornichoner og hvidløgsfedene i små fine tern.
  • Ansjosfileterne hakkes groft.
  • Hak kapers, persille og basilikumblade groft.
  • Bland alle ingredienser sammen undtagen olivenolie.
  • Hæld dernæst langsomt olivenolien i de øvrige ingredienser indtil man har opnået den rette konsistens som skal være tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skold et lille sylteglas hvor salsa verden hældes i.

Noter

En salsa verde kan holde sig i køleskabet et par uger.