Go Back
+ servings
Udskriv

Grillet Laks Nem og dejlig opskrift på grillet laks

Grillet laks er en af vores yndlingsmetoder at tilberede laks på, da grillet laks er en af de absolut bedste og nemmeste måder få perfekt laks på. Skindet bliver utrolig skønt og med masser af dejlig knasende smag.
Ret Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Laks, Citron, Laksefilet
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hviletid med salt 2 timer
Samlet tid 2 timer 23 minutter
Antal 2
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

Ingredienser

  • 2 stk. laksefileter af 150 g
  • 1 tsk. fint salt salt
  • Neutral olie
  • Evt. en citron

Sådan gør du

  • Lad skindet side på laksefileterne, da det både er nemmere at grille dem og det samtidig giver en god smag til laksen.
  • Tjek laksefileter for ben ved at stryge kødet med håndfladen. Fjern benene med en lille tang ved at rykke dem ud af kødet.
  • 2 timer inden tilberedning drysses kødet med fint salt.
  • 30 minutter inden tilberedning tages laksefileterne ud af køleskabet at de får en jævn temperatur inden de grilles.
  • Tænd for grillen og lad den stå indtil den er på meget høj varme.
  • Inden de tilberedes, smøres skindet og grillristen med den neutrale olie, hvilket er med til at skindet ikke sætter sig fast.
  • Grillens høje temperatur er ligeledes med til at fisken ikke sætter sig fast på grillristen.
  • Placer laksefileterne på risten over indirekte varme med skindsiden nedad.
  • Lad dem grille i omkring 12 - 18 minutter afhængig af tykkelsen på dem.
  • Når de har fået omkring 8 – 12 minutter stikker man en kødnål ned i det tykkeste sted på laksefileten, hvorefter man placere kødnålens spids på læben.
  • Er den varm, ikke brændende, er laksen færdig. Er den lun, mangler den måske kun et par minutter mere.
  • Tag laksefileterne af grillen.
  • Del citronen i to og smid begge på grillen med kødsiden ned ad i 5 minutter.

Noter

Server laksefileterne med skindet på da dette giver en skøn sprød smag til den lækre laks.
Pres lidt citronsaft over laksefileterne.