Go Back
+ servings
Udskriv

Grillet Tyndstegsfilet Oksetyndsteg på grillen

Grillet tyndstegsfilet er en vidunderlig nem måde, at tilberede en skøn oksetyndsteg på, hvor kødet bliver dejlig mørt og man får den helt perfekte grill smag.
Ret Opskrift, Grill, Oksekød, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Oksetyndstegsfilet, tyndstegsfilet, filet, kalvefilet, oksefilet
Forb. tid 50 minutter
Inden tilberedning 2 timer
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 tyndstegsfilet af 1½ - 2 kg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag tyndstegsfileten ud af køleskabet 2 - 1½ time før den skal tilberedes for, at kødets temperatur ikke er for kold.
  • Rids kødets fedt i tern og drys det godt med salt, peber og eventuelt krydderier.
  • Dup overskydende væde af fileten.
  • Sæt grillen på 225 grader, hvor tyndstegsfileten først får 10 minutter på direkte varme for at brune fedtet.
  • Placer tyndstegsfileten dernæst på indirekte (mellem to brændere eller kullet) og skru ned for grillens temperatur til omkring 140 - 150 grader og steg tyndstegen i omkring 35 - 50 minutter, eller indtil dens kernetemperatur er på 55 grader for rød, eller 62 grader for rosa.

Noter

Hvis vi ikke spiser det hele af en tyndstegsfilet bruger vi det dagen efter, hvor det serveret koldt, hvilket er rigtig lækkert.