Go Back
+ servings
Udskriv

Cookies Opskrift Ægte amerikanske cookies med chokolade

Lækre cookies med chokolade der er bløde inden i og dejlig sprøde udenpå. Cookies smager fantastisk lækker og opskriften er utrolig nem at lave.
Ret Opskrift, Bagværk, Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword Bagning, Småkage, Chokolade, Smør
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 1 day
Samlet tid 1 day 37 minutter
Antal 28 Cookies
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Elpisker Reklamelink

Ingredienser

  • 240 g. hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 vaniljestang
  • 215 g. smør
  • 145 g. muscovado sukker eller brun farin
  • 115 g. almindelig sukker
  • 1 æg
  • 285 g. mørk chokolade
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag en spsk. sukker og pres kornene i sukkeret for at skille dem ad som skal bruges i smørret.
  • Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker som kommes i en anden skål sammen med muscovado sukker, hvidt sukker og vaniljesukkeret.
  • Pisk smørret og sukkeret sammen ved lav hastighed med en elpisker.
  • Efter omkring et par minutter tilsættes ægget, som piskes med i smørret.
  • Dernæst hældes mel, natron, bagepulver og salt blandingen i, hvorefter det piskes sammen.
  • Hak chokoladen med en kniv, som dernæst vendes i cookieblandingen.
  • Tryk et stykke køkkenfilm over blandingen som sættes i køleskabet i mindst 1 time men helst natten over.
  • Opvarm en ovn til 175 grader uden varmluft, men over- og undervarme.
  • Placer et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Form dejen til kugler på størrelse med en golfbold, som placeres på bagepladen.
  • Kom kun omkring 12 stk. på ad gangen, da cookie kuglerne smelter og bliver større i omkreds.
  • Bag dem i ovnen i 10 - 12 minutter, dette kan variere afhængig af ens ovn.
  • Cookierne skal være gyldne i farven når de er klar.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter, hvorefter de sættes på en bagerist for at køle helt ned.

Noter

Hvis man gemmer dem, kan de holde sig i en uge i en lufttæt beholder.
De er bedst samme dag eller et par dage efter.