Go Back
+ servings
Udskriv

Spaghetti alla Marinara spaghetti med tomater

Spaghetti alla Marinara som betyder spaghetti med tomatsauce er en lækker måde at, servere en frisk spaghetti ret på. Tomatsauceen får den perfekte smag.
Ret Opskrift, Hovedret, Pasta, Fisk, Skaldyr
Køkken Italiensk
Keyword Spaghetti, Tomater, Tomatsauce,
Forb. tid 40 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. gulerødder
  • 300 g. små velsmagende tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl. hvidvin
  • ½ ds. hakkede tomater
  • dl. af muslingevæden
  • Salt og peber

Spaghetti alla Marinara

  • 500 g. blåmuslinger
  • dl. hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150 g. tiarmede blæksprutter
  • 150 g. hvid fisk som kulmule kuller el.lign.
  • 150 g. store rejer eksempelvis tigerrejer
  • 500 g. blåmuslinger
  • Olivenolie og smør
  • ½ dl. persille
  • Spaghetti

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Fjern skallen fra løg og hvidløg, som skæres i små tern.
  • Chilien skæres ligeledes i små tern.
  • Skræl gulerødderne som skæres på langs og dernæst i tern.
  • Tomaterne skylles og skæres i mindre stykker.
  • Varm en gryde op ved middel varme og hæld olivenolien i.
  • Sauter løg, hvidløg, chili og gulerødder indtil løgene er gennemsigtige, de skal ikke tage farve.
  • Skru op for varmen og hæld hvidvinen i og lade det koge et minuts tid.
  • Kom dernæst tomater og ½ af dåsen med de hakkede tomater i.
  • Når blåmuslingerne er kogt kommes væden derfra i saucen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skru ned for varmen til lav og sæt låg på gryden.
  • Lad det simre i mindst 30 minutter, bedst i 60 minutter indtil saucen er ret tyk.

Spaghetti alla Marinara

  • Rens blåmuslingerne under rindende vand.
  • De blåmuslinger der er åbne bankes på en kant. Lukker de ikke i efter 30 sekunder kasseres de.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som hakkes i tern.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, hvori løg og hvidløg sauternes i et par minutter.
  • Skru mere op for varmen og kom muslingerne i, og dernæst hvidvinen.
  • Sæt låg på gryden og lad blåmuslingerne dampe i 5 minutter, hvorefter væden hældes i tomatsaucen.
  • Tag muslingerne op og stil dem på køl indtil 5 minutter inden servering.
  • Er blæksprutterne hele renses de ved at man først tager hovedet af ved at rykke det forsigtigt af kroppen.
  • Skær fangarmene af hovedet, som kasseres.
  • Træk forsigtig den gennemsigtige brusk plade ud af kroppen.
  • Skyl blækspruttekroppen og tag indvoldene ud af kroppen og gnub den yderste hinde af. Finnerne kan trækkes af.
  • Skær dernæst blækspruttekroppene i ringe.
  • Skær fisken i mindre stykker.
  • Pil rejerne.
  • Skyl og hak persillen.
  • 5 minutter inden servering kommes blåmuslingerne i tomatsaucen, hvor de varmes op.
  • Varm en pande op med lidt olie på, og kom dernæst lidt smør på panden hvori blæksprutte ringene, fisken og rejerne sauteres i omkring 2 minutter, hvorefter de kommes i tomatsaucen.
  • Drys retten med den hakkede persille.

Noter

Server retten med spaghetti og eventuelt noget ciabatta brød til.