Go Back
+ servings
Udskriv

Vildtgryde Skøn vildtret med bacon og fløde

Vildtgryde er en utrolig nem og lækker opskrift på vildtkød med svampe og bacon. En skøn simret ret med masser af dejlig smag af dyrekød.
Ret Opskrift, Vildt, Simreret, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Vildtkød, Dyrekød, Bacon, Fløde
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 125 g. god bacon
  • 800 - 1000 g. vildtkød evt. fra bov eller kølle
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 skalotteløg
  • 1 porre
  • 1 persillerod
  • Bouquet garni af timian og laurbærblade
  • 500 g. blandede svampe
  • 250 g. rosenkål
  • dl. hvidvin
  • 5 dl. vildtfond eller kalvefond
  • 1 - 2 dl. fløde
  • 2 spsk. maizena

Sådan gør du

  • Skær baconen i mindre tern.
  • Vildkødet skæres i tern af 2 x 2 centimeter.
  • Hæld olien i en gryde og steg baconen sprød.
  • Brun dernæst kødet i den overskydende baconfedt, som tages op sammen med baconen.
  • Skær skalotteløg i mindre tern.
  • Skyl porren for jord. Flæk den på langs, som dernæst skæres i skiver.
  • Skræl persilleroden, som skæres på langs og dernæst i stængler, der skæres i tern.
  • Steg grøntsagerne møre ved middelvarme i gryden. Tilsæt evt. lidt smør, hvis der mangler fedtstof.
  • Kom vildtkød og bacon tilbage i gryden.
  • Hæld hvidvin ved, og lade det koge op inden fonden hældes ved.
  • Lad det simre i 30 minutter sammen med bouquet garni.
  • Rens svampene for jord, som skæres i passende skiver.
  • Steg dem på en meget varm pande i lidt olie indtil de er brune på alle sider.
  • Skær stokken af rosenkålene, som deles i kvarte.
  • Når retten har simret i 20 minutter, kommes rosenkål og svampe ved. Skru lidt op for varmen.
  • Lad simre de sidste 10 minutter, hvorefter fløden tilsættes og eventuelt en maizena blanding af maizena og mælk for at tykne væden lidt.

Noter

Server retten med kartofler, urtemos eller ris til.