Go Back
Udskriv

Klaring af suppe og fond

Klaring fond og suppe er en utrolig enkel og perfekt teknik der sørger at ens suppe eller fond bliver helt klar og fri for urenheder.
Ret Opskrift, Fond, Supper, Teknik
Køkken Fransk
Keyword Klaring af suppe, Klaring af fond, bouillon
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Klæde

Ingredienser

  • Hvider fra 2 æg til 1 liter fond eller suppe
  • Æggeskal fra 2 æg

Sådan gør du

  • Del æggehvider fra blommer som kommes i en skål.
  • Æggeskallerne knuses med en kniv og kommes ligeledes i skålen.
  • Pisk æggehvide og æggeskaller sammen.
  • Kom æggehvider og æggeskal i fonden eller suppen, som piskes grundigt i.
  • Kog det langsomt op.
  • Æggehvide massen begynder at stige op til overfladen og bliver ret stor.
  • Når suppen eller fonden koger tages gryden af varmen, hvor den skal stå i 5 – 10 minutter.
  • Hæld fonden eller suppen gennem et klæde, mens man holder æggehvide massen tilbage med en hulske.
  • Sørg for at æggehvidemassen ikke mases da den derved kan gå i opløsning.

Noter

Når suppen eller fonden er klaret kan den fryses til senere brug.