Go Back
+ servings
Udskriv

Pære Belle Helene Dejlig nem fransk pære dessert med is

Pære Belle Helene er en nem fransk klassisk dessert, der er utrolig nem at lave og smager vanvittig lækkert.
Ret Opskrift, Dessert, Syltning
Køkken Fransk
Keyword Pære, Henkogning, Vaniljeis, Chokoladesovs
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Kernehusudstikker

Ingredienser

Syltede Pærer

  • 1 kg. pærer
  • 1 vaniljestang
  • 250 g. sukker
  • 1 liter vand
  • 1 dl. calvados kan udelades
  • Atamon kan udelades

Chokoladesovs

  • dl. fløde
  • 150 g. mørk chokolade
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Evt. vand

Vaniljeis

    Sådan gør du

    Syltede Pærer

    • Skær en anelse af pærernes bund så de kan stå op af sig selv.
    • Brug en kernehus udstikker til at fjerne kernehuset fra pærerne ved stikke den op i bunden af pæren. Stilken lader man sidde på.
    • Skræl dernæst pærerne.
    • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med lidt sukker.
    • Kom vand, sukker, vaniljesukker og vaniljestangen i en gryde som koges op indtil sukkeret er opløst.
    • Kom dernæst pærerne i som simrer med indtil de er al dente. Dette tager omkring 10 minutter. Klip evt. en stykke bagepapir ud der passer til gryden med et hul i midten der presses ned over pærerne. På den måde forbliver pærerne under lagen.
    • Tag gryden af varmen og lad dem køle ned i lagen.
    • Ønsker man at gemme pærerne til senere brug kan de kommes i et patentglas med lagen. Husk at skolde og eventuelt skylle glasset i atamon inden brug.
    • Klip et låg til af bagepapir. Smør dette med atamons som presses ned over pærerne, så de bliver under lagen.
    • Skal de ikke gemmes tages de op af lagen ved anretning.

    Chokoladesovs

    • Hæld fløden i en gryde som koges op.
    • Hak chokoladen som kommes i den kogende fløde sammen med kakaopulver.
    • Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
    • Såfremt chokoladesovsen er for tyk hældes lidt vand i ad gangen.
    • Hold chokoladesovsen lun indtil servering.

    Noter

    Server pærerne ved at stille en pærer på hver tallerken sammen med en kugle vaniljeis.
    Hæld dernæst lidt lun chokoladesovs over pæren og isen.