Go Back
+ servings
Udskriv

Hummerbisque Skøn opskrift med cognac og hummer

Hummerbisque er en perfekt og cremet hummersuppe der er fantastisk som forret. Smagen af hummer og cognac passer utrolig godt sammen.
Ret Opskrift, forret, skaldyr, supper
Køkken Fransk
Keyword Hummersuppe, Hummer, Jomfruhummer, Nytårsforret
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

HummerBisque

  • 600 g. hele jomfruhummere jomfruhummerhaler eller omkring 2 hele hummere
  • 1 porre
  • 1 stk. bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 hel fennikel
  • 1/4 knoldselleri
  • ¼ dl. Raps eller vindruekerneolie
  • 1 dl. cognac
  • 40 g. tomatpuré
  • 2 hele tomater
  • 8 kviste timian
  • 4 stængler dild
  • 3 dl. hvidvin
  • 1 l fiskefond
  • 1 tsk. Paprika
  • ¼ røget paprika
  • ¼ tsk. Cayennepeber
  • 1 – 2 dl. fløde
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Garniture

  • 1 fennikel
  • 1 glaskål
  • Jomfruhummerhaler

Sådan gør du

HummerBisque

  • Skær hummeren eller jomfruhummerne i mindre stykker.
  • Rens rodfrugterne for jord, og skræl dem der skal skrælles.
  • Skær alle rodfrugter og grøntsager i 2 cm store tern.
  • Varm en stor gryde op ved høj varme med olien i.
  • Steg hummerstykkerne i olien indtil de mørkerøde.
  • Tilsæt grøntsagerne som sauteres med i 3 minutter mens man vender det hele rundt.
  • Hæld cognacen som varmes op og vendes rundt.
  • Tag gryden af varmen og sæt ild til cognacen så det hele flamberes.
  • Tilsæt tomatpuré som sauteres i 2 minutter.
  • Skær tomaterne i tern som kommes i gryden med paprika, cayennepeber, hvid peber og hvidvin.
  • Lad det koge op i 5 minutter, hvorefter fiskefonden hældes i gryden.
  • Lad hummerbisquen simre i 25 minutter. Ikke mere da skallerne kan afgive en bitter smag.
  • Si hummersuppen.
  • Kog hummerbisquen op. Smag til med salt og peber.
  • Man kan reducere den for at den bliver mere kraftig i smagen.
  • Såfremt man tilsætter fløde gøres det lidt af gangen af ½ dl, hvorefter den smages til.
  • Smag til sidst hummersuppen til med lidt citronsaft.

Garniture

  • Skær fennikel meget tyndt ud på et mandolinjern.
  • Turner glaskålen med et lille kuglejern, så man får nogle små kugler.

Noter

Brug eventuelt jomfruhummerhalerne som garniture ved at placere dem i tallerken som overhældes med den varme suppe, hvorved de tilberedes.