Go Back
+ servings
Udskriv

Butternut Squash Suppe Skøn nem og lækker suppe

Butternut squash suppe er en perfekt nem og dejlig suppe, som smager fantastisk og er hurtig at lave af butternut squash.
Ret Opskrift, Hovedret, Supper, Grøntsager
Køkken Dansk, Thailandsk
Keyword Butternut, Butternut squash, Vegetarsuppe, Grøntsagssuppe, Thaisuppe
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 - 2 stk. butternut squash
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 stk. thai chili
  • 1 stk. porre
  • 2 spsk. Neutral olie
  • dl. hønsefond
  • 1 ds. Kokosmælk
  • 1 spsk. rød karry paste
  • 1 spsk. fiskefond
  • 2 spsk. soyasauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl butternut squashene, som skrælles og skæres i store tern.
  • Fjern skallen fra skalotteløg og hvidløgsfedene skom skæres i tern.
  • Riv ingefæren.
  • Hak chilien.
  • Skyl porren som deles og skæres i skiver.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme.
  • Hæld olien i, og sauter først skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær i 2 minutter.
  • Dernæst hældes butternut og porre i som sauterer med i 5 minutter.
  • Hæld hønsefonden i og dernæst kokosmælken.
  • Tilsæt karry pasta, fiskefond og soyasauce.
  • Lad det hele simre under låg i omkring 30 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt eventuelt mere hønsefond eller kokosmælk, hvis suppen er meget tyk.
  • Smag til med mere karry pasta, fiskefond, soyasauce.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Butternut squash suppe kan med fordel lavet et par dage inden, og resterne kan ligeledes sagtens fryses ned.