Go Back
+ servings
Udskriv

Fastelavnsboller med vaniljecreme – Vandbakkelser med fyld

Perfekte fastelavnsboller af vandbakkelser fyldt med lækker vaniljecreme og flødeskum og en skøn glasur på toppen er nemme og ret hurtige selv at lave.
Ret Opskrift, Bagning, Dessert
Køkken Dansk
Keyword Fastelavnsboller, Vandbakkelser, Creme, Boller
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 12 fastelavnsboller
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Sprøjtepose - Reklamelink

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 100 g. smør
  • 2 dl. Vand
  • ¼ tsk. Fint salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 100 hvedemel
  • 3 æg medium

Vaniljecreme

  • ½ - 1 hel vaniljestang
  • 3 spsk. Sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. Maizena
  • 3 dl. Mælk

Glasur

  • 100 flormelis
  • 2 spsk. Kakaopulver
  • Vand

Anretning

  • 2 dl. Fløde
  • Syltetøj efter smag

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Kom smør, vand, salt og sukker i en gryde, som koges op indtil det spilkoger.
  • Hæld dernæst alt melet i ad gangen og pisk godt rundt med et piskeris indtil al melet er rørt sammen med smør og vand.
  • Tag gryden af kogepladen og lad det køle ned indtil det er finger lunt.
  • Pisk æggene sammen.
  • Tilsæt et æg ad gangen til melbollen, og rør den ind i dejen med en grydeske.
  • Fortsæt indtil alle æggene er rørt sammen til en vandbakkelsesdej.
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en tyl af 1,5 cm i omkreds. Den må gerne været formet som på billedet.
  • Dæk en bageplade med bagepapir og sprøjt nu vandbakkelsen ud på bagepapiret i størrelser af store æg. Lad der være noget mellemrum mellem dem, da de hæver til 4 gange deres størrelse.
  • Bag dem i ovnens midterste rille ved 200 grader i 25 – 30 minutter uden varmluft. Ved varmluft omkring 20 minutter. Undgå at åbne ovndøren de første 15 minutter.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom en spsk. Sukker på et skærer brættet og pres kornene i sukkeret så de skilles ad.
  • Kom alle ingredienser i en gryde, som langsomt varmes op under jævnlig omrøring indtil, vaniljecremen er tyk.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret.
  • Hæld en spsk. Vand i og rør rundt. Vendt med at komme mere vand i før man er sikker på at der skal mere i. Glasuren skal være ret tyk.
  • Kom eventuelt mere vand i, hvis glasuren er for tyk.

Anretning

  • Pisk fløden til flødeskum. Pas på den ikke bliver for stiv. Kom fløden i en sprøjtepose.
  • Skær en vandbakkelse delvis i gennem.
  • Kom lidt syltetøj i bunden og noget vaniljecreme rundt om.
  • Sprøjt noget flødeskum langs siden og luk den øverste del delvist.
  • Smør lidt glasur på toppen.