Go Back
+ servings
Udskriv

Flødekartofler Opskrift på de bedste cremede flødekartofler

Flødekartofler er utrolig nemme at lave og her får du den bedste opskrift på de perfekt cremede flødekartofler med ekstra smag af løg og revet ost.
Ret Opskrift, Hovedret, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Flødestuvede kartofler, fløde, kartofler
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Ildfast fad

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 1 stk løg
  • 2 - 3 fed hvidløg
  • 6 - 8 kviste frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • 1 stk muskatnød
  • 1 stk økologisk citron
  • 1 Vesterhavsost
  • 5 dl. Fløde 38%
  • Salt og peber
  • Smør eller margarine til at smøre et fad med

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne som skæres i tynde skiver af 3 mm. Brug eventuelt et mandolinjern.
  • Fjern skallen fra løget og hvidløgsfedene som ligeledes skæres i tynde på et mandolinjern.
  • Smør et ildfast fad både bund og sider med smør eller margarine.
  • Placer et lag kartofler i bunden af fadet, dernæst lidt af løgringene og hvidløgsskiverne ovenpå karfoflerne.
  • Kom lidt timianblade, og riv lidt muskatnød, citronskal og vesterhavsost over.
  • Drys med salt og peber.
  • Fortsæt indtil der 2 – 3 cm til kanten af fadet. Slut eventuelt af med at der kun er kartofler øverst.
  • Hæld fløden ved så den kun lige dækker kartoflerne.
  • Bag flødekartoflerne i ovnen i 50 – 60 minutter ved 180 grader.
  • Brug en kødnål til, at mærke om kartoflerne er færdige. Man skal nemt kunne trykke nålen i gennem.

Noter

Flødekartofler er rigtig nemme at lave i forvejen og varme op.