Go Back
+ servings
Udskriv

Beurre Blanc Sauce på Fisk Fransk Smørsauce

Beurre Blanc sauce eller fransk smørsauce på fiskefond er perfekt til nærmest alt slags fisk. Den skønne smag af den cremede syrlige smag og fedmen passer utrolig godt sammen.
Ret Opskrifter, Fisk, Saucer
Køkken Fransk
Keyword Smørsauce, Smørsovs, Fisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • ½ dl. hvidvinseddike
  • 5 dl. hvidvin
  • 2 dl fiskefond
  • 250 g koldt smør i tern
  • 1 spsk. rapsolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Løget pillet og skæres i mindre tern.
  • Varm en mindre gryde op ved svag varme og kom olien i.
  • Sautér skalotteløget i 3 - 5 minutter i olien, det må ikke tage farve.
  • Hæld hvidvinseddiken i gryden, som koges ned til omkring 3 tsk. væde.
  • Hæld dernæst hvidvinen i, som ind til omkring 1½ dl.
  • Kom fiskefonden i. Kog ned omkring 2 dl.
  • Tag gryden af varmen og lad den køle ned til under kogepunktet.
  • Tilsæt smørtern lidt ad gangen af 2 x 2 cm direkte fra køleskabet, men der piskes i saucen.
  • Når alt smørret er monteret i saucen skrus der ned for varmen, så saucen ikke koger, da den ellers vil skille.
  • Bliv ved med at tilsætte smørtern indtil saucen tykner lidt og får en lækker cremet smag med syre.
  • Tag en stavblender og blend saucen igennem, da den derved vil samle sig.
  • Smag til med salt og peber.