Go Back
Udskriv

Skindstegt Kulmule med stenbiderrogn og beurre blanc sauce

Skindstegt kulmule med lækker frisk stenbiderrogn med den skønneste syrlige beurre blanc sauce, som passer perfekt til en kulmulefilet. En skøn forret.
Ret Opskrift, Fisk, Forret, Hovedret
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Kulmule, Smørsauce, Hverdagsmad, Gæstemad
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 40 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. kulmule fileter med skind af 100 g
  • Fint salt
  • 3 spsk. rapsolie til stegning
  • 3 spsk. smør til stegning
  • 1 portion Fiske Beurre Blanc Sauce
  • 150 - 200 g. renset stenbiderrogn
  • Friske ærteskud eller brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær nogle tynde riller i kulmuleskindet.
  • Drys kødsiden med lidt fint salt for at gøre fileterne mere faste 1 time inden tilberedning.
  • Lav i mellem tiden 1 portion Fiske Beurre Blanc Sauce som holdes lun.
  • Opvarm en stegepande til middelhøj varme.
  • Kom rapsolien på panden som varmes op.
  • Steg kulmulefileterne med skindsiden ned af i omkring 3 – 4 minutter.
  • Kom smørret på panden.
  • Når smørret er, smeltet kan man med en ske hælde noget af det over kulmulefiletens kødside.
  • Vend kulmulefileten om på kødsiden i 1 minut og tag dem af panden.

Noter

Anret ved at komme ½ - 1 dl. Fiske beurre blanc sauce i en dyb tallerken.
Placer en skindstegt kulmulefile med kødsiden ned på midten af tallerknen.
Kom en til to spsk. stenbiderrogn ovenpå kulmulefileten.
Anret med friske ærteskud eller brøndkarse ovenpå.