Go Back
+ servings
Iberico koteletter
Udskriv

Iberico Koteletter med Safran Risotto Opskrift på koteletter

Koteletter af iberico sortfodssvin er en fantastisk smagsoplevelse man bør unde sig selv, og med en lækker risotto af safran og chorizopølse er det er perfekt måltid.
Ret Opskrift, Hovedret, Svinekød
Køkken Spansk
Keyword Iberico, Sortfodssvin, Svinekød, Risotto,
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 iberico koteletter gerne af minimum 2½ cm i tykkelsen
  • 75 g. chorizopølse
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. Bladselleri
  • dl. Arborio ris
  • dl. Tør hvidvin
  • 5 dl. Hønsefond helst opvarmet
  • 1 nip safran
  • Lidt kogt vand
  • 2 dl. Revet parmesanost
  • 2 spsk. smør
  • Neutral olie
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag koteletterne ud af køleskabet omkring 45 minutter inden tilberedning, som drysses med lidt salt. Rids eventuelt fedtkanten.
  • Fjern skindet fra chorizopølsen som skæres i større tern.
  • Varm en pande op til middelhøj varme og kom lidt olie på panden.
  • Steg chorizostykkerne næsten sprøde på panden, det tager et par minutter.
  • Pil løg og hvidløg, som skæres i små tern.
  • Bladselleriet skæres i tern.
  • Opvarm en gryde ved svag middelvarme og kom 3 spsk. olivenolie i.
  • Sauter løg, hvidløg og bladselleri indtil løget er glasklar uden at tage farve.
  • Kom eventuelt mere olie i gryden og dernæst arborio risene som sauterer med et par minutter.
  • Hæld hvidvinen i gryden som får lov at koge ned.
  • Kom dernæst omkring 1 dl. hønsefond i gryden ad gangen, rør lidt rundt og lad risen absorbere væden, inden endnu 1 dl. hønsefond tilsættes. Brug eventuelt mere væde, hvis nødvendigt.
  • Bland lidt kogende vand med safranen som opløses. Hæld dette i risottorisene.
  • Imens varmes en pande op ved middelhøj varme, hvor 2 spsk. neutral olie tilsættes.
  • Kom iberico koteletterne på panden og dernæst 2 spsk. smør.
  • Steg koteletterne i omkring 3 minutter på hver side inden de tages og hviler et minut inden servering.
  • Inden risottoen er færdig, hvor risene skal være al dente dvs. med bid i rives osten i og dernæst smør, som vendes rundt.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Server retten med eksempelvis en flowersprouts salat til.