Go Back
+ servings
Udskriv

Græske Kartofler Sprøde nemme ovnkartofler med smag

Sprøde græske kartofler er en utrolig lækker og nem måde at lave de skønneste kartofler med smag på. Hvem elsker ikke smagen af det græske køkken hos en selv.
Ret Opskrift, Grøntsager, Tilbehør,
Køkken Græsk
Keyword Kartofler, ovnkartofler
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Ildfastfad - Reklamelink

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler med skræl
  • ¼ dl. olivenolie
  • Saften fra ¼ citron
  • 2 spsk. frisk hakket eller tørret timian og rosmarin
  • Groft- eller flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd en ovn på 180 grader uden varmluft.
  • Skrub kartoflerne for jord og andet.
  • Dub dem tørre og skær dem i kvarte på langs.
  • Kom dem i en skål og hæld olien og citronsaften ved.
  • Drys timian og eventuelt rosmarin over og vend det hele rundt.
  • Læg et stykke bagepapir på en bradepande.
  • Hæld kartoflerne på bagepladen og fordel dem jævn.
  • Drys dem med groft- eller flagsalt
  • Bag dem i ovnen i omkring 45 – 55 minutter indtil de er gyldne.