Go Back
+ servings
Udskriv

Tom Yum Goong Suppe Lækker thai suppe

Tom Yum Goong suppe er en utrolig lækker thai suppe med tigerrejer med og en skøn smag, som tilmed er fantastisk nem at lave i en travl hverdag.
Ret Opskrift, Fisk, Hovedret, Supper
Køkken Thailandsk
Keyword Thaisuppe, Thaikøkken, Tigerrejer
Forb. tid 15 minutter
25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 g. Tigerrejer
  • 1 - 1½ hønsefond eller grøntsagsfond
  • 200 g. shiitake svampe eller markchampignon
  • 150 g. østershatte
  • 4 stk. skalotteløg
  • Koriander
  • 2 - 3 stk. birds eye chilier
  • 2 tsk. Tom Yum Paste
  • spsk. Fish sauce
  • 2 stk. stængler citrongræs
  • spsk. frisk revet ingefær
  • 5 stk. kaffir lime blade
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 hele lime
  • Frisk koriander
  • Frisk thai basilikum eller almindelig basilikum

Sådan gør du

  • Fjern skallerne fra tigerrejerne og tag tarmen ud. Alternativ kan man købe afskallede rejer uden tarmstreng. Gem skallerne til kogning af fonden.
  • Rens de forskellige svampe som skæres i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
  • Pil skalotteløgene som skæres i tynde ringe.
  • Citrongræs stænglerne bankes hårdt med bagsiden af en kniv, da de derved afgiver smag. Skær dem dernæst i mindre stykker.
  • Kog hønsefonden eller grøntsagsfonden op sammen med rejeskallerne i, som simrer i 20 minutter.
  • Si rejeskallerne fra og hæld fonden tilbage i gryden.
  • Rør tom yum pastaen i og tilsæt de forskellige svampe og citrongræs stykker som simrer med i 10 minutter.
  • Smag til med limesaft, fishsauce og tom yum pasta og salt.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser på nær koriander og basilikum og lade suppen koge op i et par minutter.
  • Inden servering kommes rejerne som koger med i 2 – 3 minutter indtil de tilberedte.

Noter

Hæld suppen op i skåle og drys den med frisk koriander og basilikum blade.