Go Back
+ servings
Udskriv

Ramsløgspulver Opskrift på hvordan man laver ramsløgspulver

Ramsløgspulver er en fantastisk måde at gemme smagen af ramsløg på til resten af året. Tørrede ramsløgsblade får en skøn duft og smag af vilde ramsløg der kan bruges som krydderi.
Ret Opskrift, Konservering, Urter
Køkken Dansk
Keyword Ramsløg, Krydderurter, Ramsløgsstøv
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 6 timer
Samlet tid 6 timer 30 minutter
Antal 15 g.
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Dehydrator
  • Ovn
  • Kaffekværn

Ingredienser

  • 500 g. ramsløgsblade

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgene grundigt og slyng dem for vand.
  • Placer bladene enkeltvis på pladerne i dehydratoren eller på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt pladerne i dehydratoren og sæt den til 52 grader i omkring 4 timer.
  • Sæt ovnen ved 50 grader ved varmluft, som tjekkes efter 6 timer. Man kan også lade dem tørre natten over.
  • Når ramsløgsbladene er helt tørre, hvilket de skal være, tages de ud.
  • Kom de tørrede ramsløgsblade i en kaffekværn, minihakker eller lignende, som kan pulverisere de tørrede ramsløgsblade.
  • Hæld ramsløgspulveret i en lufttæt beholder som placeres et mørkt sted.

Noter

Brug ramsløgspulveret som krydderi i flere retter. Eksempelvis ved at drysse det over fisk, grøntsager eller stegt kød.