Go Back
Udskriv

Burrata med ovntørrede tomater og skinke

Den italiensk ost Burrata passer perfekt sammen med ovntørrede tomater og lækre skiver af en kvalitetskinke som en let forret.
Ret Opskrifter, Forret,
Køkken Italliensk
Keyword Ost, Mozarella, Antipasti
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. burrata
  • 200 g. gode små tomater
  • Olivenolie
  • Balsamico eller trøffelbalsamico
  • Tørret timian
  • Salt
  • 8 skiver god skinke som parma fanø, skagen
  • Balsamico eller trøffelbalsamico
  • God olivenolie
  • Basilikumblade
  • Havsalt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag burrataen ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
  • Varm en ovn op til 180 grader.
  • Skyl og del alle tomater i halve på langs.
  • Kom dem i en skål, hvor de vendes i olivenolie og en god balsamico eller trøffelbalsamico.
  • Hæld tomater over på en bageplade med bagepapir på, hvor de drysses med tørret timian og groft salt.
  • Bag dem i ovnen i omkring 30 – 40 minutter indtil de er faldet sammen.
  • Placer halvdelen af skinkeskiverne på tallerken eller stor dyb tallerken.
  • Læg en hel burrata midt mellem skinkeskiverne.
  • Kom flere tørrede tomater rundt om burrataen.
  • Drys både burrata, skinke og tomater med en god olivenolie og dernæst balsamico eller trøffelbalsamico.
  • Anret med flere basilikumblade og drys med havsalt og lidt friskkværnet peber.